Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halka açık alanlarda alkol tüketilmesine mahallelilerden tepki

Diyarbakır’da özellikle akşam saatlerinde açık alanda alkol tüketen ve ahlaksızlık yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Denetimlerin yapılmadığı yeni stadyum çevresinde oturan mahalle sakinleri, rahatsızlıklarını; araçların park etmesini önlemek için yol kenarına taş bırakarak gösterdi.

Diyarbakır'da özellikle akşam saatlerinde

Halka açık alanlarda alkol tüketilmesine mahallelilerden tepki

Başta Merkez Kayapınar ilçesi stadyum yolu çevresi olmak üzere bazı yol kenarları içki içenlerin meskeni haline gelmiş durumda.

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine giden yol, yeni stadyum çevresi, Girbelik Mahalle girişi ile Çölgüzeli TOKİ girişi ve Siverek Yolu Caddesi’nden Diyarbakır Havaalanı Kavşağına kadar olan bölgede yol kenarlarında masalar kurularak açık alanlarda “tüm kötülüklerin anası” olan içki tüketiliyor.

Güzergâh ve mevkilerde akşam saatlerinde oluşan araç kuyrukları, yol kenarına bırakılan sandalyeler, içki masaları ve çevreye atılmış şişeler adeta meyhane ortamını anımsatıyor.

Denetimlerin yapılmadığı alanlarda biriken bu kişiler, içki tüketmenin yanı sıra yüksek sesle müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veriyor, beraberlerindeki kadınlarla ahlaksız davranışlarda bulunuyor, sarhoş olarak oradan ayrılarak olası trafik kazalarına davetiye çıkarıyorlar.

Halka açık alanlarda alkol tüketilmesine mahallelilerden tepki

Defaatle STK’lar tarafından gündeme getirilmesine rağmen gerekli denetim ve yaptırımlar uygulanmıyor. Stadyum çevresindeki yol kenarlarına park eden araçlar hem trafik seyrini olumsuz etkiliyor hem de insanların rahat bir şekilde kaldırımlarda yürümelerine engel oluyor.

Evlerinin kenarına kadar gelinmesinden rahatsızlık duyan bazı çevre sakinleri, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı; araçların park etmesini engellemek için yol kenarına taş bırakmakla gösterdi.

Halka açık alanlarda alkol tüketilmesine mahallelilerden tepki

“BÜTÜN ÇÖPLERİNİ, ŞİŞELERİNİ, PİSLİKLERİNİ BIRAKARAK GİDİYORLAR. BU DURUM BİZLERİ GERÇEKTEN RAHATSIZ EDİYOR”

Açık alanda içki içenlerden rahatsız olduklarını ve yetkililerden çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinlerinden Halim Kavut, “Özellikle geceleri arabalar burada çok duruyor. Genelde alkol ve madde kullananlar, arabalarıyla hız yapanlar ve fuhuş yapanlar var. Arabalar hız yaptığından dolayı hayvanlarımıza çarpıyor, çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Birileri geldiğinde evimizin önünde bir çay içemiyoruz, yemek yiyemiyor veya sohbet edemiyoruz. Kendi müdahalemizi yaparız ama sonra haksız olan bizler oluyoruz. Burası mahallenin içi olduğu için böyle şeyleri hoş karşılamıyoruz. Açıktan yapmaları bizleri gerçekten rahatsız ediyor. Bütün çöplerini, şişelerini, pisliklerini bırakarak gidiyorlar. Belediyenin temizlik yaptığı da yok, sadece sulama yapıyor. En kısa zamanda yetkililer ve belediyenin buna bir çözüm bularak bizi bu sorundan kurtarmaları lazım.” diye konuştu.

Duruma tepki gösteren bazı duyarlı vatandaşlar ise yol kenarında rahat bir şekilde alkol tüketenlere ses çıkarılmadığı için bu durumun yıllardır sürdüğüne dikkat çekti.