Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Surlarından sonra Ebu Ubeyde posteri bu kez On Gözlü’de

Tarihi Diyarbakır surlarına asılan Ebu Ubeyde’nin posteri, bu kez Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü’ye asıldı.

Tarihi Diyarbakır surlarına asılan

Uğur KASİOĞLU

Tarihi Diyarbakır Surlarına asılan Ebu Ubeyde’nin posteri, bu kez Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü’ye asıldı.

Geçtiğimiz günlerde UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi Diyarbakır surlarına asılan Hamas’ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri, bu kez Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü’ye asıldı.

İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırıları 44. gününde devam ederken Önceki günlerde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihin nöbetçisi surlara İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri asıldı. Kim tarafından asıldığı bilinmeyen Posterde “Diyarbakır’dan Ebu Ubeyde’ye bin selam Berren Bahren ve Cevven” ifadeleri yer aldı.

 

UNESCO tarafından 2015’te “Dünya Mirası Listesi”ne alınan Diyarbakır Surlarına çivi çakılarak asılan poster, gün boyu Diyarbakır gündemini meşgul ederken tarihi yapının dünya mirası listesinde olmasından ötürü indirildi.

 

Surlardan sonra On Gözlü’de

 

Tarihi Surlara asılan poster indirilmesinin ardından şimdi ise kentin bir başka tarihi yapısı olan Dicle Nehri üzerinde bulunan On Gözlü Köprü’ye asıldı. Kim tarafından asıldığı bilinmeyene posterde “Sizden asker istemiyoruz, sizden silah istemiyoruz. Halkımız için gelen gıda ve ilaçları içeri alın. Ey Müslüman liderler! Bu kadar mı acizsiniz?” ifadeleri yer aldı.