Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Lice’de uyuşturucu operasyonu!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Lice bölgesinde 14 noktada yapılan operasyonlarda 277 bin kök kenevir, 406 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram da toz esrar ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucularla ilgili bir şahıs gözaltına alındı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca;

Uğur Kasioğlu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca; Lice ilçesinin Kelvan, Ziyaret, Güldiken ve Baharlar Mahallesi ve kırsalındaki 14 noktada operasyonlar düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada; operasyonun ayrıntıları paylaşıldı. ‘Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek’ maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şöyle dendi:

Kelvan Mahallesi operasyonu

Lice Kelvan mahallesinde icra edilen operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu operasyonda; Ormanlık alan içerisinde, (38) kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Ziyaret Mahallesi operasyonu

Lice Ziyaret Mahallesi kırsalında icra edilen operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu operasyonda;(6) ayrı noktada; 7.000 kök kenevir bitkisi 41 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen, Uyuşturucu maddeler muhafaza altına alınarak kenevir bitkilerinden (1) kök numune alınmasına müteakip yerinde imha edilmiştir.

Güldiken ve Baharlar Mahallesi operasyonu

Lice Güldiken ve Baharlar Mahallesi kırsalında icra edilen operasyon başarıyla tamamlanmıştır.  Söz konusu operasyonda;(7) ayrı noktada; 270.000 kök kenevir bitkisi, 39 kilogram toz esrar ve 327 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen, Uyuşturucu maddeler muhafaza altına alınarak kenevir bitkilerinden (1) kök numune alınmasına müteakip yerinde imha edilmiştir.  Olay ile ilgili şüpheli F.N. yakalanarak, gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir”