Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır eski kayyımı depremzedeleri dolandırmaktan yargılanmış!

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi’ne atanan ilk kayyım olan Mustafa Kılıç’ın depremzedeleri dolandırmaktan 160 yıl hapis istemiyle yargılandığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi'ne atanan

Diyarbakır eski kayyımı depremzedeleri dolandırmaktan yargılanmış!

Atandıkları belediyelerdeki yolsuzluklarıyla gündeme gelen kayyımlar, tayin edildikleri yerlerde de yolsuzluklarını sürdürmeye devam ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi’nde 2016’da atanan ilk kayyım olan Kaymakam Mustafa Kılıç, tayin edildiği Adana’nın Yüreğir ilçesinde depremzedeleri 50 milyon TL dolandırdığı dolandırdığı ortaya çıktı. Kılıç hakkında, birden çok kişiyi dolandırmaktan 160 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava sürüyor.

Sakarya 3 No’lu L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kılıç’la birlikte Özgür Akgül ve Paşa Yaşar adlı sanıkların yargılandığı davaya, Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Kılıç’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldığı duruşmada, dolandırıldığını belirten Murat Erem, şikâyetine devam etti. Erem, duruşmada olayı şu ifadelerle anlattı: “Sanık Özgür, deprem nedeniyle yüklü gıda alımı ihalesi olduğunu söyleyerek kaymakamlığa çağırdı. Kaymakam bey bana yüzde 6 olan ihalenin teminat bedelini yatırmamı istedi. Ben de bu kadar durumumun olmadığını söyleyince kaymakam da geçici teminat olarak yarısını yatırmamı söyledi. Kaymakam bey bana teminatı şahsi hesabına yatırmamı istedi. Ben karşı gelince, ‘Benim hesabıma şahsi para girişi olsa devlet benden hesap sorar, bu hesap vakfın hesabı’ dedi. Güvenerek 3 milyon 230 bin lira parayı yatırdım. Fiyatları belirleyip yanına gittiğimde her defasında beni ‘imzalar eksik’ diye oyaladı. Daha sonra kaymakamın odasına gittiğimizde siyah poşetlerin içinde dolar ve euro para çıkışı oluyordu. Kendisinden ‘ben bu işten vazgeçtim, paramı ver’ dedim. Kaymakamlık binasını gidip geldikçe mağdur olanları gördüm, o zaman dolandırıldığımı anladım.”

‘GİDER İNGİLTERE’DE SEVGİLİMLE YERİM’

Murat Erem’in avukatı Eda Deveci ise tutuklu kaymakam ile ilgili ciddi iddialarda bulundu. Kaymakam Kılıç ile cezaevinde görüştüğünü belirten Deveci, “Müvekkilimin zararının karşılanması için cezaevine gittim ve sanık Mustafa Kılıç ile görüştüm. Mustafa Kılıç bana ‘Avukat hanım boşuna uğraşmayınız. İlk celsede tahliye olurum. Uçağa biner gider, sevgilimle İngiltere’de parayı yerim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır eski kayyımı depremzedeleri dolandırmaktan yargılanmış!

‘İADE EDECEĞİMİ SÖYLEDİM’

İddialara karşı savunma yapan Kılıç, “Avukat yalan ve iftira atıyor. Cezaevine geldi, müvekkilinin zararını karşılamamı istedi, avukatlığımı da ücretsiz yapacağını söyledi. Ben de kendisine dolandırıcı olmadığımı söyledim, devletin verdiği yetkiyi kullandım. Avukatın söyledikleri namusuma atılmış iftiradır. Ben kimseyi kandırmadım, dolandırmadım. İhaleleri yapacağımı, teminatları iade edeceğimi söyledim” diye konuştu.

‘SERBEST BIRAKIN HERKESİN PARASINI ÖDEYECEĞİM’

Savcının tutuklanmasının devamı yönünde karar verilmesi talebinin ardından yine söz alan Kılıç, kendisine FETÖ’vari kumpas kurulduğunu iddia etti. Kılıç, “Bunlar emniyetin içindeki Menzil yapılanmasının devamıdır. Ben eğer bu suçları işlemiş olsaydım yurt dışına kaçardım. Benim vicdanım rahat. Kimseyi dolandırmadım. Bile bile bana operasyon yaptılar. Gerekirse beni ev hapsiyle tahliye edin. Herkesin parasını ödeyeceğim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.