Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Eren: Hukuk sizin kılıfınız…

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, “Kürdün dilini inkâr ettikçe, Kürde uyguladığınız kesintisiz OHAL’i kaldırmadıkça, iradesini yok sayarak, seçme ve seçilme hakkını tanımayarak yurttaş olarak görmedikçe, bu topraklara barış ve huzur gelmez” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Eren: Hukuk sizin kılıfınız…

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak iktidarın kayyım politikasını sert bir dille eleştirdi.

‘NE HUKUKU, HANGİ HUKUKTAN BAHSEDİYORSUNUZ?’

Serhat Eren, “Biz Hakkari’den İstanbul’a milyonların iradesiyiz, biz bizi sıkıştırmaya çalıştığınız hiçbir yere sığmayız. Biz halkımızın kanıyla, canıyla, malıyla, yakılıp yıkılan köyüyle, yasaklanan diliyle ödediği nice bedelden alıyoruz gücümüzü. Bu kürsü kimsenin bize lütfu değil, kimse bedelini ağır bir şekilde ödediğimiz bu temsilden bizi uzaklaştıramaz. Bu kürsüye çıkıp sürekli hukuktan bahsediyorsunuz. Bize maval anlatmayın. Ne hukuku, hangi hukuktan bahsediyorsunuz?” diye belirtti.

‘HUKUK SİZİN YALAN DOLANINIZ’

Eren, Anayasa’nın 127. Maddesinin gayet açık olduğunu seçilmiş belediye başkanlarının ancak yargı yoluyla denetlenebileceğini, görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı yerine ise belediye meclisinin başkanı kendi içinden seçebileceğini ifade etti. İçişleri bakanlığının yasadışı bir şekilde, Anayasayı es geçerek, OHAL kanununu Kürt halkına dayatmaya çalıştığını belirten Eren, AKP sıralarına dönerek “Anayasa mı üstün? KHK ile getirdiğiniz yasa mı üstün? Hukukmuş! Hukuk sizin kılıfınız, hukuk sizin siyaseti dizayn etme aracınız, hukuk sizin yalan dolanınız” dedi.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Eren: Hukuk sizin kılıfınız…

‘BİZ EŞİT YURTTAŞLIK DEDİKÇE SİZ KÜRT İRADESİNİ TANIMIYORUZ DEDİNİZ’

Asıl meselenin Kürt düşmanlığı olduğunu belirten Eren, “bu yüzden Şırnak’ı taşımalı seçmenle gasp ettiniz. Bu yüzden Hakkari’ye göz diktiniz”, “biz kardeşlikten, barıştan bahsettikçe siz saldırdınız, biz eşit yurttaşlık dedikçe siz Kürt iradesini tanımıyoruz dediniz” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKENİN GELECEĞİNE, BARIŞINA, DEMOKRASİSİNİN ALTINA MAYIN DÖŞEMEKTEN VAZGEÇİN’

Son olarak “Bakın hep söyledik bir daha söylüyoruz. Kürde olan düşmanlığınız devam ettikçe, Kürdün dilini inkâr ettikçe, Kürde uyguladığınız kesintisiz OHAL’i kaldırmadıkça, iradesini yok sayarak, seçme ve seçilme hakkını tanımayarak yurttaş olarak görmedikçe, bu topraklara barış ve huzur gelmez. Ülkenin geleceğine, barışına, demokrasisinin altına mayın döşemekten vazgeçin” diyerek sözlerini tamamladı.