Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’li yetkililer: İsrail’in Demir Kubbesi dayanmayabilir

İsrail’in 10 yıldan uzun zamandır kullandığı hava savunma sistemi Demir Kubbe’nin, Hizbullah’ın olası operasyonları karşısında dayanmayabileceği belirtildi.

İsrail’in 10 yıldan uzun

ABD’li yetkililer: İsrail’in Demir Kubbesi dayanmayabilir. Demir Kubbe’nin, Hizbullah’ın olası operasyonları karşısında dayanmayabileceği belirtildi.

 

ABD, 2011 yılında roket, füze ve havan topu gibi kısa menzilli saldırılara karşı kullanılmaya başlanan Demir Kubbe’nin, Hizbullah’la kapsamlı bir savaşın yükünü kaldıramayabileceğinden endişeleniyor.

 

CNN’e konuşan ve kimliğinin paylaşılmasını istemeyen ABD’li yetkililer, “En azından bazı Demir Kubbe bataryalarının etkisiz hale getirileceğini düşünüyoruz” açıklaması yaptı.

 

İsrail’in yetkililerinden biri de Hizbullah’ın hassas güdümlü silahlar kullanarak geniş çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde, Demir Kubbe’nin buna karşı koymasının zor olabileceğini söyledi.

 

 

 

Hizbullah 5 Haziran’da, Ramot Naftali şehrinde vurduğu bir Demir Kubbe bataryasının görüntülerini paylaşmıştı.

 

İsrail’in, Hizbullah’ın bugüne kadarki sofistike saldırıları karşısında şaşırdıklarını belirttiği aktarıldı. IDF’nin paylaştığı verilere göre Hizbullah’ın elinde en az 150 bin roket ve füze var.

 

Washington, işgal rejiminin temel savunma sistemi Demir Kubbe’ye bugüne dek 2,9 milyar dolar yatırım yaptı.

 

Demir Kubbe’de kullanılan savunma füzeleri 20 bin ila 100 bin dolara mal oluyor.

 

Sistemin yüzde 90 başarı oranına sahip olduğunu söylense de daha önceki çatışmalarda da görüldü ki HAMAS, birkaç yüz dolar değerindeki roketlerle bu pahalı sistemi defalarca kez deldi.