Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emlak piyasasında fahiş fiyat artışına 88,9 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketici mağduriyetine sebep olan toplamda 889 emlak işletmesine 88 milyon 900 bin lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı, konut ilan

Emlak piyasasında fahiş fiyat artışına 88,9 milyon lira ceza. 889 emlak işletmesine 88 milyon 900 bin lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

 

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekim 2023’ten bugüne kadar yapılan denetimlerde 889 emlak işletmesine idari para cezasının uygulandığı bildirildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Denetimler sonucunda yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti faaliyetinde bulunan emlak işletmelerine bugüne kadar toplam 29 milyon 221 bin 612 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

MANİPÜLATİF FİYAT ARTIŞLARI

 

Diğer taraftan, emlak sektöründe vatandaşlarımız aleyhine gerçekleşebilecek tüm durumlar Ticaret Bakanlığımızca yakinen takip edilmekte ve çok hızlı şekilde tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda, ilan platformlarındaki konut ilanları takip ve kontrol edilerek piyasa dengesini bozan manipülatif fiyat artışlarıyla mücadele edilmekte ve idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

 

782 EMLAK İŞLETMESİ CEZA ALDI

 

Bu çerçevede, 2023 yılının Ekim ve Aralık aylarında 737 emlak işletmesine 73 milyon 700 bin TL ve 2024 yılının Ocak ayında 45 emlak işletmesine 4 milyon 500 bin TL olmak üzere, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketici mağduriyetine sebep olan toplamda 782 emlak işletmesine 78 milyon 200 bin TL idari para cezası uygulanmıştı.

 

Bu defa, aynı çerçevede yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, ilan fiyatında fahiş artış yaptığı tespit edilen 107 işletmeye 2024 yılı Haziran ayında 10 milyon 700 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Böylelikle Ticaret Bakanlığımızca Ekim 2023’ten bugüne kadar ilan fiyatında fahiş artış yapanlara uygulanan idari para cezası toplamı 88 milyon 900 bin TL’ye ulaşmıştır”