Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emlak danışmanları: Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçiriyor

Emlak piyasasının en canlı olması gereken dönemini durgun geçirdiğini belirten emlak danışmanları, 2024 yılı gayrimenkul fiyatlarını artık satıcıların değil, alıcıların belirlediğini söyledi.

Emlak piyasasının en canlı

Emlak danışmanları: Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçiriyor

Türkiye’de son aylarda yaşanan ekonomik sorun ve hükümetin faiz politikası nedeniyle bir zamanlar halkın en çok yatırım yaptığı emlak sektöründe, şimdilerde ciddi oranda bir durgunluk yaşanırken, emlakçılar eskisi gibi halkın artık bu sektöre yatırım yapmadığını belirttiler.

Emlak sektöründe değişen talepler, artan fiyatlar, hükümetin kredi politikası, gayrimenkul sektöründe dengeleri değiştirdi. Uzun yıllar lider konumda olan konut satışlarının yerini arsa ve tarlalar aldı.

Ev satışlarının geçen yıla oranla yüzde 25 düşüş yaşadığını belirten emlak danışmanları, yaşanan düşüş nedeniyle piyasanın durgunlaştığını ve konut fiyatlarında az da olsa düşüşün yaşanmasına sebep olduğunu söyledi.

Emlak piyasasının en hareketli dönemini durgun geçirdiğini belirten emlak danışmanları, konut satışlarında yaşanan durgunluğun yerini hareketli bir piyasa alması için hükümetin faiz politikasını değiştirmesiyle mümkün olacağını belirtti.

“EMLAK PİYASASI EN HAREKETLİ DÖNEMİNİ DURGUN GEÇİRİYOR”

Emlak piyasasının en hareketli olması gereken dönemde olmasına rağmen halen durgunluğun devam ettiğini belirten emlak danışmanı Fırat Önal, “Emlak piyasasında yaklaşık bir yıldır durgun mevcut. Şu anda emlak piyasasının en hareketli olması gereken dönemdeyiz. Ama maalesef ülke genelinde olduğu gibi Batman’da konut fiyatlarında düşüş yaşandı ama bu piyasaya iyi bir etki etmedi. Şu an piyasanın daha iyiye gitmesini bekliyoruz. Kiralama sektöründe de bir düşüş var. Bu da alım gücünden kaynaklanan problemlerden dolayı piyasa durgunluğu var. Köpük fiyatlar silindi ve ilerisi için bir fırsat olur mu? Olmaz mı? Bilmiyoruz. Bu gidişat ülkenin durumuna göre devam eder. Ev almak isteyenler ise, doğru ekspertizlerle ve doğru fiyatlardan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Emlak danışmanları: Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçiriyor

“PİYASADA BİR DARALMA VE DURGUNLUK VAR”

2024 yılı emlak piyasasında geçmiş yıllara nazaran farklı bir yıl olmaya başladığını belirten bir diğer emlak danışmanı Fatih Yeşilkaya, “2024 yılı da alıcı piyasası daha ön plana çıktı. Piyasada bir daralma ve durgunluk var. Yalnız fiyatı doğru ve uygun olan mülklerde satış oluyor. Geçen sene mayıs ayı ile bu sene mayıs ayına göre emlak piyasasında yüzde 25’lik bir düşüş yaşandı. Ama geçen seneye göre tarla satışlarında ise bir artış gözleniyor. Şu anda alıcı piyasası gözdedir. Çünkü artık bir mülkün değerini piyasa değil, alıcılar belirlemeye başladı.” ifadesini kullandı.

“KONUT ALANLARIN ÇOĞU YATIRIM İÇİN DEĞİL, BARINMAK İÇİN ALIYORLAR”

Emlak piyasasındaki durgunluğun faiz oranlarına bağlı olduğunu ifade eden Yeşilkaya, durumun tersine dönmesiyle emlak piyasasının canlanacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Son 6 ayda konut fiyatlarında duraklama ve daralma olduğundan satıcılar fiyatlarını biraz daha düşürmek zorunda kalıyor. Herkes piyasada yaşanan bu durumu faiz oranlarına bağlıyor. Eğer ibre tersine dönerse, emlak piyasası açılacaktır. Şu an konut alanların çoğu yatırım için değil, barınmak için alıyorlar.”