Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için yoğun çaba sarf ediyorlar

Batman’ın Sason ilçesinde devlet desteğiyle başlatılan ‘örnek ilçe, örnek ürün’ projesi dahilinde bal üreticileri ile devlet yetkilileri el ele vererek dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için çalışmalar başlattı.

Batman'ın Sason ilçesinde devlet

Dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için yoğun çaba sarf ediyorlar! Batman‘ın Sason ilçesinde devlet desteğiyle başlatılan ‘örnek ilçe, örnek ürün’ projesi dahilinde bal üreticileri ile devlet yetkilileri el ele vererek dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için çalışmalar başlattı.

Sason ilçesine bağlı 3 bin rakımlı Mereto Dağı ile Cöbet yaylası gibi zengin bitki ve çiçek türlerinin yoğun bulunduğu yüksek kesimlerde geleneksel kara kovanlar ve fenni kovanların yanında izolasyon malzemesi olarak alüminyum foliyo, keçe ve yün gibi farklı maddeler kullanılarak özel tasarlanan orijinal kovanlarda dünyanın en kaliteli balını elde edebilmek için yoğun çaba sarf ediliyor.

Proje dahilinde yüksek kesimlere çıkan arıcılar, alanında uzman ekipler ve ilçedeki devlet yetkilileri tarafından her türlü destek verilerek sık sık denetleniyor.

Arıcılık yapan çiftçi Yahya Yaşar, “3 bin rakamlı Mereto Dağı eteklerindeyiz, hiç bir katkı maddesi olmadan tamamen organik bal üretimi yapıyoruz. Bu bölgede yüzlerce çeşit çiçek bulunuyor. Burada yüzlerce çiçek türünden organik bal elde ediyoruz” dedi.