Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YKS’ye giren öğrenciler hem sorularla hem de sıcakla yarıştı

Şanlıurfa’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına giren öğrenciler, sıcak havaya karşı soruları çözmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Şanlıurfa’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın

YKS’ye giren öğrenciler hem sorularla hem de sıcakla yarıştı

Hava sıcaklığının en az 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa‘da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) gerçekleştirildi.

Temel Yeterlilik Testi’ne giren öğrenciler sınavla ilgili duygularını İLKHA’ya paylaştı. Sınava giren öğrenciler, sıcak havada soru çözmeye çalıştıklarını ancak buna rağmen sınavlarının iyi geçtiğini söylediler.

“Etrafta bunaltıcı bir hava vardı”

Beklediğinden daha kolay soruların bulunduğunu ifade eden Mehmet Emin Pehlivan, “Sınav stresli geçti. Ayrıca umduğumuz gibi güzel geçti. Kariyer belirleyecek bir sınavdı. Sınav anında klimalar açık olmasına rağmen etrafta bunaltıcı bir hava vardı. Sorular hafiften zorlayıcıydı. Umduğumuzdan basitti sorular. Biz zor sorulara göre hazırlanmıştık. En çok felsefe dersinde zorlandım. AYT’nin zorlayıcı geçeceğini düşünüyorum çünkü pek fazla çalışamadım. TYT’de Türkçede ful paragraf sorulmuştu. Tamlamalar, özne-yüklem ilişkisi falan çıkmıştı.” dedi.

“Sınıfımızda klima yoktu ve çok sıcaktı”

Sıcak havada zorluk çektiğini belirten Mehmet Ali Aişeoğlu, “Sınavlar kolaydı sadece matematikte biraz zorlandım. Matematikte soruların sadece yarısını yapabildim. Hepsini yapamadım. Süre konusunda sıkıntı yoktu, sürem yetti. Türkçe dersinden de tüm sorular paragraf üzerindeydi. Sınav biraz zorladı. sınıfımızda klima yoktu ve çok sıcaktı. Sıcaktan dolayı zorlandık. O sıcakta sınavı çözemiyorduk. Yetkililerden isteğimiz sınıfların temizlenmesi, sınıflar hiç temiz değildi.” diye konuştu.

“Klima vardı ama sıcaktan dolayı çok etki etmiyordu”

Sınıfta klima olmasına rağmen sıcaktan bunaldığını söyleyen Mehmet Tatar, “Sınav güzeldi abartıldığı kadar zor değildi. Türkçede sadece biraz çelişkili sorular vardı, matematik biraz zorladı bizi. Sıcaklar da bizi çok zorladı. Sınıfta klima vardı ama sıcaktan dolayı çok etki etmiyordu. Bildiğim soruları yaptım, bilmediklerimi boş bıraktım. Hakkımızda hayırlısı olsun. En çok zorlandığım soru Türkçe dersindeydi; soruda 5 şık vardı ama 5 şık da doğru geldi. Ben de boş bıraktım çözmedim. Felsefe dersinden 3-4 tane soru çözebildim, çok zorlamadı beni. Yarın AYT sınavı var hazırım ama AYT korkutuyor beni.” ifadelerini kullandı.

“Denemelerde çıkan sorular değiştirilmiş şekilde tekrar soruldu”

Daha önce yayınlanan örnek sorulara benzer soruların çıktığını dile getiren Recep Bayram, “Sınavımız kolaydı, o yüzden güzel geçti. Yapılacak sınavlarla ilgili bize deneme verilmişti. Daha önce denemelerde çıkan soruların biraz değiştirilmiş şekilde tekrar soruldu. Çok zor da değildi. Matematik dersi beni biraz zorladı. Benim hedefim bu sene mezuna kalıp seneye çalışıp daha iyi bir not almak istiyorum. Klimamız çalışıyordu, içerisi sıcak değildi. Güzel bir ortam vardı, sessizdi. Görevlilere de buradan teşekkür ediyorum. Yarın AYT sınavına da gireceğim, AYT sınavından da güzel bir puan bekliyorum.” şeklinde konuştu.