Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da AYT’ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ikinci aşaması olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna giren adaylar, dün gerçekleşen Temel Yeterlilik Testine nispeten bugünkü AYT sorularının geçmiş yıllara oranla da zor olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ikinci

Diyarbakır’da AYT’ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi

Dün gerçekleşen TYT’nin ardından bugün adaylar Alan Yeterlilik Testi (AYT)’nde ter döktü.

Sınav sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan adaylar, sınav sorularının çok zor olduğunu dile getirdi.

Seviyesini ölçmek için sınava giren Matematik Öğretmeni Hüseyin Uzun, bugün yapılan sınavın geçmiş yıllara göre daha ağır bir sınav olduğunu belirterek “Müfredatın azalması öğrencileri belki rahata kaçırmış olabilir ama sınava girince aslında rahat bir sınav olmadığını görmüş oldum. Bence öğrenciler zorlanmıştır, haklarında hayırlısı olsun diyorum.” dedi.

“Dün ve bugün arasında dağlar kadar bir fark var diyebiliriz”

Soruları türlerine göre değerlendiren Uzun, “Limit türev integral soruları başlıklar çıkarılmasına rağmen geriye kalan başlıklardan zorlanmıştılar. Birde geometride çok fazla analitik vardı. Yani normalde şekilli olan ve çokgenler beklerdim. Bu yıl o sorular çok azdı. Bir önce ki yıllara göre daha zor bir sınav olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da AYT’ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi

Dünkü sınav daha rahat geçtiğini kaydeden Uzun, şu ifadelere yer verdi:

“TYT’nin matematiğinde soru çeşitliliği fazlaydı ama sorular zor değildi. Dün ve bugünkü sınavların biraz tutarsız olduğunu düşünüyorum. Önceki yıllarda en azından birbiriyle paralel sınavlar oluyordu. Ama dün ve bugün arasında dağlar kadar bir fark var diyebiliriz. Öğrenciler dün rahat bir sınav geçirdiyse kendilerini motive edip bugün de iyi geçebilir diye düşünmüş olabilir. Bence bugün sert bir kayayla karşılaştılar.”

“Zorlayıcı sorular vardı, öğrencilerin pek başarılı olabileceklerini düşünmüyorum”

Adaylardan Barış Öner ise, “Bugün girdiğimiz sınav düne göre biraz daha zordu. İlk başlarda sınıfta sıcaklık vardı, sonra rüzgâr esince iyi oldu. Hedefimizde 4 yıllık okumak olduğu için bugün de sınava girdim.” ifadelerine yer verdi.

Sorular zor da olsa sınav sonrası hayata etki etmemesi gerektiğini ve yaşamın bir sınavdan ibaret olmadığını söyleyen Rojhat Kurnaz,” Bu süreç benim için çok yoğun geçti. Sorular iyiydi ve aynı zamanda zorlayıcı sorular vardı. Bu şekilde öğrencilerin pek başarılı olabileceklerini düşünmüyorum. Nihayetinde hayat bir sınavdan ibaret de değil. Yaşam içerisinde bizleri etkileyen bir alana sahip olabilmemiz için bu sınava ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.