Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yemen, saldırılara misilleme olarak ABD uçak gemisini vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, ABD-İngiliz saldırılarında 16 kişinin öldüğü, 41 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü

Yemen, saldırılara misilleme olarak ABD uçak gemisini vurdu. Yemen, Kızıldeniz’de Amerikan uçak gemisini hedef alan askeri operasyon düzenlediğini duyurdu.

 

16 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

 

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, ABD-İngiliz saldırılarında 16 kişinin öldüğü, 41 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

 

Saldırıların, limandaki çok sayıda ticari geminin yanı sıra, Salif Limanı’ndaki Sahil Güvenlik binasına ve Hudeyde Radyo binasına zarar verdiği bildirildi.

 

 

 

Eisenhower’ı hedef alan askeri operasyon

 

ABD-İngiliz saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Seri, “Bu suçlara yanıt olarak, Yemen silahlı kuvvetlerinin füze gücü ve deniz kuvvetleri ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

 

“Tam isabet sağlandı”

 

Kızıldeniz’de Amerikan uçak gemisi ‘Eisenhower’ı hedef alan askeri operasyon, çok sayıda kanatlı ve balistik füzeyle gerçekleştirildi ve Allah’a şükür doğrudan isabet sağlandı.

Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıl Deniz ve Arap Denizlerindeki tüm tehdit kaynaklarını ve tüm düşman Amerikan ve İngiliz hedeflerini hedef alarak, Yemen topraklarına yönelik her yeni saldırıya doğrudan ve anında yanıt vermekten çekinmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

 

“Filistin’e kuşatma kaldırılana kadar devam edecek”

 

Filistin’e yönelik saldırlar devam ettikçe operasyonların devam edeceğinin altını çizen Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan-İngiliz saldırganlığının suçlarının, kendilerini Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmekten alıkoymayacağını, saldırılar durana ve Gazze Şeridi’ndeki mazlum Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar operasyonlarının devam edecektir” dedi.