Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UNICEF: Gazze’deki çocuklar 8 aydır kâbus yaşıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’deki çocukların 8 aydır kâbus yaşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım

UNICEF: Gazze’deki çocuklar 8 aydır kâbus yaşıyor. UNICEF, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’deki çocukların 8 aydır kâbus yaşadığını belirtti.

 

KHODR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

 

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Gazze’deki çocukların durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Khodr, “Son 10 gün içinde, Refah’ın farklı yerlerinde yanmış çocuk fotoğrafları gördük. Bunun yanı sıra İsrail güçleri, yerinden edilmişleri ya da Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) hiçbir ön uyarı yapmadan En-Nusayrat Mülteci Kampı’nda sivillerin bulunduğu bir okula korkunç bir saldırı gerçekleştirdi” ifadesini kullandı.

 

 

ACI VE IZDIRAP BIRAKAN SALDIRILAR

 

Nusayrat saldırısında en az 35 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını kaydeden Khodr, “Tüm bunlar sadece son 10 gün içinde oldu. Gerçekte ise Gazze’deki çocuklar, 8 aydır devam eden ve büyük bir yıkım, acı ve ızdırap bırakan saldırılar nedeniyle kâbus yaşıyor” dedi.

 

GÜVENLİ BİR YER YOK

 

“Bu, Gazze’nin çocuklar için güvenli bir yer olmadığının açık bir hatırlatıcısıdır” diyen Khodr “Şiddeti durdurmak için derhal harekete geçilmediği takdirde, dünyanın gözleri önünde daha fazla çocuk öldürülmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.