Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üçüncü esir grubu da teslim edildi

Kassam Tugayları, 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve bir Rus esiri Kızıl Haç’a teslim ettiklerini duyururken İsrail’in de bunları teslim aldığı bildirildi.

Kassam Tugayları, 13 İsrailli,

Kassam Tugayları‘ndan yapılan açıklamada, insani ateşkes kapsamında ve esir takasının üçüncü aşaması olan 13 İsrailli, 3 Taylandlı ve bir Rus esiri Kızıl Haç’a teslim ettiklerini duyurdu.

Tugaylar, söz konusu Rus esiri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in girişimi sonucu teslim ettiğine dikkat çekti.

Bu arada söz konusun teslimin önceden duyurulmadığı ve Kassam mücahitlerini aniden ortaya çıkıp teslimatı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bazı medya kaynakları, mücahitlerin Gazze şehrinin merkezinde bulunduğunu ve devir teslim sırasında güç sergilediğini ekledi.

Öte yandan İsrail ordusu, serbest bırakılan esirleri teslim aldıklarını ve işgal altındaki Filistin topraklarına götürüleceğini bildirdi.

Ayrıca Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ansari, “X” platformunda yaptığı açıklamada, “Ateşkes anlaşmasının üçüncü gününde yer alan yükümlülüklerin uygulanması kapsamında bugün 39 Filistinli sivil, karşılığında serbest bırakılacak.” dedi.

Cuma günü, İsrail ile Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş gruplar arasında 4 günlük, uzatmaya bağlı olarak geçici insani ateşkes yürürlüğe girdi.

Ateşkes anlaşması, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında 50 İsrailli Gazze’den serbest bırakılmasını ve insani yardım, tıbbi ve yakıt tedariki gibi yüklü yüzlerce kamyonun Gazze’nin her bölgesine erişimini içeriyor.

İsrail, 7 Ekim’den ateşkesin başladığı güne kadar düzenlediği saldırılarda 6 bin 150’si çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 Filistinli hayatını kaybetti, 36 binden fazla kişiyi yaraladı.