Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sudan’da insani durum ağırlaşıyor

Darfur bölgesindeki El Faşer kentinde Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalardan kaçan yerlerinden edilmiş insanların durumu, yerlerinden edildikleri bölgelerdeki gıda, su ve ilaç eksikliği nedeniyle daha da kötüleşiyor.

Darfur bölgesindeki El Faşer

Sudan’da insani durum ağırlaşıyor. Sudan’da çatışmalardan kaçan yerlerinden edilmiş insanların durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

 

ŞİDDETTEN KAÇANLAR İÇİN TEK ÇIKIŞ NOKTASI

 

Sudan Kurtuluş Hareketi’nin kontrolü altındaki Tavila kasabası, “şiddetten kaçanlar için tek çıkış noktası” olarak her gün Kuzey Darfur eyaletinin başkentinden binlerce yerinden edilmiş insanı kabul ediyor.

 

Yerinden Edilmiş Kişiler ve Mülteciler Genel Koordinasyonunun son istatistiklerine göre, 11 Haziran itibariyle yerinden edilmiş kişilerin sayısı 7 binden fazla aileye denk gelen yaklaşık 40 bin kişiye ulaştı.

 

Darfur’da yerlerinden edilen binlerce insanın sağlık koşullarına dikkat çeken yerel yetkililer, yetkililere ve uluslararası kuruluşlara Tavila bölgesinde bulunan binlerce Sudanlıya ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırılması için baskı yapmaları çağrısında bulundu.

 

El Faşer’den Tavila’ya kaçanlar zor ve çetin insani koşullar altında yaşıyor. Gıda, ilaç, su ve barınma malzemeleri gibi günlük yaşamın en temel şartlarına ihtiyaç duyuyorlar.

 

Kuzey Darfur eyalet koordinasyonundan bir heyet bölgeye yaptığı ziyaret sırasında çocuklarda yetersiz beslenme vakalarını belgeledi.

 

Tavila bölgesindeki sivil otoritenin insani işler raportörü Yusuf Âdem, El Faşer’de devam eden çatışmalar nedeniyle 40 binden fazla Sudanlının araçlarla Tavila bölgesine geldiğini söyledi.

 

Sudan Kurtuluş Hareketi sözcüsü Muhammed Abdurrahman En-Nayer, X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada kontrolleri altındaki bölgelere göç edenlere güvenlik ve güvence sağladıklarını belirterek “Ancak bu büyük sayılar kapasitemizi aştığı için onlara yiyecek ve tedavi sağlayamıyoruz.” dedi.

 

Sudan’da devam eden savaşın başlamasından bu yana Sudan Kurtuluş Hareketi kontrolündeki bölgelerde 2,5 milyondan fazla insan yerinden edildi.