Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Slovenya, Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldı

Slovenya Hükümeti, Filistin Devleti’nin bağımsızlığı ve egemenliğini tanıyacaklarını duyurdu.

Slovenya Hükümeti, Filistin Devleti'nin

Slovenya, Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldı. Slovenya Hükümeti, Filistin Devleti’nin bağımsızlığı ve egemenliğini tanıyacaklarını duyurdu.

 

ULUSAL MECLİSE SUNULDU

 

Slovenya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sloven Hükümetin Filistin’in bağımsızlığı ve egemenliğinin tanınmasına ilişkin kararı kabul ederek Ulusal Meclis’e sunduğu belirtildi.

 

Bağımsız bir Filistin’in tanınmasının diğer ülkelere Slovenya, Norveç, İrlanda ve İspanya örneğini takip etmeleri yönünde güçlü bir mesaj olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu karar, Slovenya’nın Gazze’de ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin Yönetimi’nin daha fazla reform ve güçlendirilmesi yönündeki çabalarıyla örtüşüyor” denildi.

 

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

 

Açıklamada, “Filistin’in tanınması kararı Slovenya’nın BMGK’de barış ve güvenliğin savunucusu olarak rolünün yanı sıra, Orta Doğu ihtilafına kalıcı bir çözümün yalnızca üzerinde geniş bir uluslararası fikir birliğinin bulunduğu iki devletli çözüm yoluyla sağlanabileceği yönündeki uzun süredir devam eden tutumu da teyit ediyor” ifadelerine yer verildi.

 

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMANIN TEK YOLU

 

Konu hakkında yazılı bir değerlendirmede bulunan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon ise şunları kaydetti:

“Slovenya Hükümeti’nin tarihi bir adım atmasından memnunum. israilliler ve Filistinliler, çocuklarını kendi devletlerinde barış, güvenlik ve refah içinde büyütme hakkına sahiptir. Filistin’in tanınması iki ülke ve halkın barış içinde bir arada yaşamasının tek yoludur. Benzer düşüncelere sahip Avrupa ülkelerinin sayısı artıyor ve bu da AB’nin bu anlaşmazlığın çözümünde daha aktif bir rol üstlendiğinin açık bir işaretidir”