Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya: Ukrayna’daki Batı’dan gelen silah depoları ve enerji tesisleri vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun enerji tesisleri ve Batı’dan gelen mühimmat depolarının hedef aldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun

Rusya: Ukrayna’daki Batı’dan gelen silah depoları ve enerji tesisleri vuruldu

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya yönelik düzenlenen saldırılarda, Ukrayna’nın askeri sanayisini destekleyen enerji tesisleri, Batı’dan gelen silah ve mühimmat depoları, insansız hava araçları ve çeşitli askeri noktaların hedef alındığını açıkladı.

Açıklamada, Ukrayna’nın 1400 asker, 5 tank ve 11 zırhlı araç kaybettiği belirtilerek, “Batı güçleri ise stratejik noktaları ele geçirerek, 2850 Ukrayna askerini etkisiz hale getirdi. Güney güçleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Paraskovyevka’yı ele geçirerek 2835 Ukrayna askerini saf dışı bıraktı.

Doğu ve Dnepr güçleri çeşitli askeri birliklere ağır darbe indirirken, toplamda 935 Ukrayna askerini etkisiz hale getirdi. Ayrıca, çeşitli zırhlı araçlar ve silah sistemleri imha edildi.

Hava savunma sistemleri, çeşitli Ukrayna hava unsurlarını etkisiz hale getirirken, hafta boyunca 27 Ukraynalı asker esir alındı.

Operasyonun başlangıcından bu yana, Rusya Silahlı Kuvvetleri toplamda 610 uçak, 274 helikopter ve 25,326 insansız hava aracını imha etti. Ayrıca, 16,287 tank ve zırhlı araç, 10,188 topçu sistemi ve 22,336 askeri araç yok edildi.” denildi.