Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rus askeri gemileri Küba’ya gidiyor

Rus Donanmasına ait bir grup askeri geminin, iki ülke arasındaki tarihi dostluğun bir parçası ve başkent Havana’da düzenlenecek bir faaliyet çerçevesinde önümüzdeki hafta Küba’ya ulaşacağı belirtildi.

Rus Donanmasına ait bir

Rus askeri gemileri Küba’ya gidiyor. Rus Donanmasına ait bir grup askeri geminin, iki ülke arasındaki tarihi dostluğun bir parçası çerçevesinde Küba’ya gidiyor.

 

Küba Silahlı Kuvvetleri, Rus Donanmasına ait bir grup askeri geminin 12 Haziran’da Küba’ya varacağını ve 17 Haziran’a kadar ülkede kalacağını duyurdu.

 

Bakanlık, gelen Rus gemileri arasında “Admiral Gorshkov” fırkateyni, “Kazan” nükleer denizaltısı, “Nikolai Checker” kurtarma römorkörü ve “Pashin” petrol tankerinin bulunduğunu açıkladı.

 

Küba Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada, Rus askeri gemilerinin Havana ziyaretinin Küba ile Rusya Federasyonu arasındaki tarihi dostluk ilişkileri çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

 

Açıklamada, Rus gemilerinin “Küba’nın taraf olduğu uluslararası kurallara harfiyen uydukları ve nükleer silah taşımadıkları, dolayısıyla ülkede durmalarının bölge için bir tehdit oluşturmadığı” belirtildi.

 

Rus Donanmasına ait gemiler Havana limanına vardıklarında gemilerden biri Küba devletini selamlamak üzere 21 top atışı yapacak ve bu atışlara Küba Silahlı Kuvvetlerine ait topçu bataryası karşılık verecek.

 

Öte yandan ABD ordusu yaptığı açıklamada gemilerin hareketlerini izlediğini ve Küba’ya yelken açtıktan sonra da izlemeye devam edeceğini belirtti.