Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MSF: Sudan dünyanın en kötü krizlerinden birini yaşıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), ülkede devam eden savaşa atıfta bulunarak Sudan’ın “dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü krizlerden birini yaşadığını” açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF),

MSF: Sudan dünyanın en kötü krizlerinden birini yaşıyor. Sudan’ın “dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü krizlerden birini yaşadığı” açıklandı.

 

MSF Başkanı Christos Christou, yaptığı açıklamada, Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşa atıfta bulunarak, Sudan’ın “dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü krizlerden birini” yaşadığını, ancak insani yardımın ne yazık ki yetersiz olduğunu söyledi.

 

SU VE SAĞLIK HİZMETLERİ

 

Özellikle Darfur ve Kordofan bölgelerinde, yerinden edilmiş kişiler için gıdaya erişimin öncelikli ihtiyaç olmaya devam ettiğini belirten Christou, bunu sağlık hizmetleri, su ve sanitasyon eksikliğinin takip ettiğini ifade etti.

 

Sudan, geçen yıl 15 Nisan’dan bu yana, Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki Sudan Ordusu ile Muhammed Hamdan Daklu (Hamideti) liderliğindeki HDK arasında yaşanan savaşa tanık oluyor.

 

ONBİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ

 

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarına göre savaş, sadece Batı Darfur eyaletinin başkenti el-Cuneyne’de 15 bin olmak üzere on binlerce kişinin ölümüne neden oldu.

 

Ülkede çatışmaların başlamasından bu yana ülke içinde ve dışında yaklaşık 10 milyon kişi yerinden edildi.