Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirdi

Ürdün makamları, Suudi Arabistan yakınlarındaki sınır kapısından milyonlarca Captagon uyuşturucu hapı sokma girişimini engelledi.

Ürdün makamları, Suudi Arabistan

Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirdi. Ürdün, Suudi Arabistan yakınlarındaki sınır kapısından milyonlarca uyuşturucu hap girişimini engelledi.

 

Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan sınırındaki El-Ömeri Sınır Kapısı’nda yaklaşık 9,5 milyon Captagon hapı ve 143 kilogram esrar ele geçirdiğini bildirdi.

 

ÇETE ÜYESİ İKİ KİŞİ YAKALANDI

 

Açıklamada, olayla ilgili bölgesel uyuşturucu kaçakçılığı şebekeleriyle bağlantılı çete üyesi 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, operasyonun iki aylık bir istihbarat ve çabanın yanı sıra çeşitli güvenlik kurumlarının katıldığı soruşturmaların ardından gerçekleştirildiği ifade edildi.

 

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA ARTIŞ

 

Son yıllarda Ürdün, iki komşu ülkedeki kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle kuzeyde Suriye’den ve doğuda Irak’tan sızma ve uyuşturucu kaçakçılığı girişimlerinde yüksek bir artışa tanık oluyor. Bu kapsamda son birkaç yılda sınırda kaçakçılar ile Ürdün ordusu arasında silahlı çatışmalar yaşandı.