Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’dan ABD’nin yaptırımlarına kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Avrupa Birliği’nin bazı İranlı yetkililere ve kurumlara karşı yeni yaptırımlar uygulama eylemlerini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır

İran‘dan ABD’nin yaptırımlarına kınama. Avrupa Birliği’nin bazı İranlı yetkililere ve kurumlara karşı yeni yaptırımlar uygulama eylemlerini şiddetle kınadı.

 

Nasır Kenani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğinin bu çiftte standart tutumunu kınadı.

 

 

ETKİLİ İRANLILAR YAPTIRIM LİSTESİNDE

 

Kenani, “Geçtiğimiz aylarda Gazze ve Filistin’de yaşanan insani felaketle mücadelede pasif ve etkisiz kalan Avrupa Birliği’ni bu temelde Avrupa kamuoyu ve dünyanın her yerindeki insanlar tarafından eleştirilirken, bir kez daha siyonist rejimin Gazze’deki savaş suçlarına odaklanmak ve bu cani rejimi cezalandırmak ve yaptırım uygulamak yerine, terörle mücadelede ve bölgede istikrarlı güvenliğin sağlanmasında önde gelen ve etkili bazı İranlı yetkililer ve kurumlar, yaptırımlar listesine dahil edildi” ifadelerini kullandı.

 

“SAÇMA VE ASILSIZ BAHANE”

 

Kenani açıklamalarının devamında, “Avrupa Birliği’nin sürekli tekrarlanan, saçma ve asılsız bahane ve suçlamalara başvurarak, Batı Asya’da sahadaki gerçekleri görmezden gelerek başarısızlığa uğraması ve etkisizliği nedeniyle, güçlü İran’a karşı bir kez daha eski ve etkisiz yaptırım aracına başvurması ve siyonist rejim ile ABD’nin memnuniyetini Avrupa Birliği ve ulusların çıkarlarına tercih etmesi üzücü bir durum.” dedi.

 

İran İslam Cumhuriyeti’nin özellikle bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması konusundaki ilkeli politikalarının devamlılığına vurgu yapan Kenani, Avrupa Birliği’nin çifte eylemlerini şiddetle eleştirirken, İran İslam Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’nin bu yıkıcı yaklaşımına karşılık verme hakkını saklı tutuğunu ifade etti.