Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMAS’tan Gazze için kıtlık uyarısı yaptı

HAMAS, insani yardımların yetersizliği ve sınır geçişlerinin kapalı olması nedeniyle Gazze Şeridi’nin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

HAMAS, insani yardımların yetersizliği

HAMAS’tan Gazze için kıtlık uyarısı yaptı! HAMAS, insani yardımların yetersizliği ve sınır geçişlerinin kapalı olması nedeniyle Gazze Şeridi’nin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

HAMAS, “Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkımız, özellikle Gazze ve Kuzey eyaletlerinde, acımasız aç bırakma savaşının tırmanması nedeniyle insani felaketin ağırlaşmasıyla ve kıtlığın belirtileriyle karşı karşıyadır.” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “açlık ve kıtlık tehdidinin, siyonist rejimin geçişleri kapatması ve yardımların yetersizliği nedeniyle yaşandığı belirtilerek, siyonist rejimin açlığı bir silah olarak kullanmasının bir savaş suçu olduğu ve Gazze Şeridi’nde Filistin halkına karşı soykırım suçunun devam ettiğinin teyidi olduğu” kaydedildi

Açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinden, Gazze’deki halka yardım sağlamak amacıyla geçişlerin açılması yönünde çaba ve baskı göstermeleri, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler’e derhal müdahale etmesi, sivillere yönelik katliamların durdurulması ve Gazze Şeridi’nin her bölgesine yardım malzemelerinin girişi için baskı yapması çağrısı yapıldı.