Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMAS: BM’nin ateşkes teklifini kabul ediyoruz

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararını kabul ettiklerini ve ayrıntılar üzerinde müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi

HAMAS: BM’nin ateşkes teklifini kabul ediyoruz. Hamas, BM, ateşkes kararını kabul ettiklerini ve ayrıntılar üzerinde müzakereye hazır olduklarını bildirdi.

 

Sami Ebu Zuhri, Reuters’e yaptığı açıklamada, “ABD yönetimi, BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanması yoluyla saldırıyı derhal sona erdirmeye zorlama yönündeki taahhütlerini yerine getirme konusunda gerçek bir sınavla karşı karşıyadır” dedi.

 

FİLİSTİN HALKININ TALEPLERİYLE UYUMLU

 

İsrail’in bu karara uymasını sağlamanın Washington’a bağlı olduğunu söyleyen Sami Ebu Zuhri, “BMGK’nın kalıcı ateşkes, işgalcilerin Gazze’den tamamen çekilmesi, esir değişimi, yeniden inşa ve sivillerin dönüşü” hususlarının Filistin halkı ve direnişinin talepleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

 

 

 

3 AŞAMALI TEKLİF

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD’nin Gazze için sunduğu kalıcı ateşkes önerisini kabul etmişti. 3 aşamalı teklifte hemen ateşkes, öncelikle kadın, yaşlı ve yaralı esirlerin serbest bırakılması, Filistinli esirlerin takas edilmesi, İsrail’in Gazze’de nüfus bulunan yerlerden çekilmesi, insani yardımın artması, temel hizmetlerin yeniden inşası, Filistinli sivillerin Gazze’nin kuzeyi dahil tüm şerit genelinde evlerine dönmesinin ve uluslararası toplumun gerekli konut katkısı yapmasının sağlanacağı kaydedilmişti.

 

İSRAİL YALANLAMIŞTI

 

Filistin halkı ve direnişinin talepleriyle uyumlu bu ilkelerin uygulanmasına ilişkin dolaylı müzakerelere girmek üzere aracılarla iş birliğine hazır olduğunu belirten HAMAS, başta İsrail’in yenilgiye uğratılması, Filistinlilerin vatanlarına geri dönüşü ve kendi kaderini tayin hakkı ile başkenti Kudüs olan tam bağımsız Filistin devletinin kurulması dahil tüm haklarını elde etmek için mücadeleye devam edeceğini vurgulamıştı.

 

İsrail’in ise BMGK’nın kalıcı ateşkes ve esir değişimi tasarısı kapsamında Gazze’ye saldırılarını sona erdirmeyi kabul ettiğine ilişkin haberleri yalanlamıştı.