Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haiti’de 600 bin kişi çete şiddeti nedeniyle yerinden edildi

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Haiti’de artan çete şiddeti nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısının 600 bine ulaştığını duyurdu.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM),

Haiti’de 600 bin kişi çete şiddeti nedeniyle yerinden edildi. Haiti’de artan çete şiddeti nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısı artıyor.

 

Uluslararası Göç Örgütü’nün Haiti misyonunu başkanı Philippe Branchett yaptığı açıklamada, “Bugün gördüğümüz rakamlar, yıllardır artan şiddetin ve bunun yıkıcı insani etkisinin doğrudan sonucudur” dedi.

 

“Haiti’de süren kriz giderek daha fazla insanı evlerini terk etmeye ve her şeylerini geride bırakmaya zorluyor” diyen Branchett, “Bunlar hafife alınan kararlar değil. Daha da kötüsü birçoğu için bu ilk kez olmuyor” ifadelerini kullandı.

 

IOM tarafından yayımlanan rapora göre 10 milyon nüfuslu ülkede, mart ayı başında 362 bin olan yerinden edilmiş kişi sayısı, şu anda 578 bin kişiye çıkmış durumda.

 

Haiti on yıllardır siyasi istikrarsızlıkla boğuşuyor ancak son aylarda ülke, şu anda başkent Port-au-Prince’in yüzde 80’ini kontrol eden çete şiddetinin yeniden canlanması sorunu ile karşı karşıya kalmış durumda.