Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de açlıktan ölen çocukların sayısı artıyor

HAMAS, Gazze Şeridi’nde kıtlık sebebiyle en az 40 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

HAMAS, Gazze Şeridi'nde kıtlık

Gazze’de açlıktan ölen çocukların sayısı artıyor. HAMAS, Gazze Şeridi’nde kıtlık sebebiyle en az 40 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, Gazze’deki 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme, besin takviyesi ve aşı eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

 

GERÇEK BİR TRAJEDİ YAŞANIYOR

 

Rişk, Gazze’ye insani yardım ulaşmaması sonucu olarak şu ana kadar en az 40 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini, Gazze’de insani koşulların günden güne daha da kötüye gittiğini söyledi.

Rişk, “Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Kurban Bayramı’nı kutlarken, Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalarak gerçek bir trajedi yaşıyor. Nazi (İsrail) işgalinin Filistinlilere yönelik katliamları devam ediyor” dedi.

 

9 AYDIR BOMBALANIYOR

 

Gazzelilerin, 9 aydır İsrail’in bombalamalarına maruz kaldığını ve evlerinin yıkıldığını vurgulayan Rişk, Gazzelilerin 17 yılı aşkın süredir sürekli bir kuşatma altında yaşadığını kaydetti.

Rişk, uluslararası topluma ve İslam dünyasına, zor yaşam koşulları altında hayatta kalmaya çalışan ve en temel gıdalara bile muhtaç olan Gazze halkına acil insani destek sağlama çağrısı yaptı.