Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan Mısır’da BMGK’ye Çağrı: Böyle Bir Çılgınlığa İzin Vermeyin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire’de Mısır’da darbeyle başa gelen Sisi ile yaptığı ortak basın açıklamasında, “Netenyahu hükümeti, katliamlarını Gazzeli sivillerin sığındığı son nokta olan Refah’a da taşımaktan uzak durmalıdır. İslam dünyası ve BMGK başta olmak üzere uluslararası toplum sonu soykırıma varacak böyle bir çılgınlığa izin vermemelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Erdoğan Mısır’da BMGK’ye Çağrı: Böyle Bir Çılgınlığa İzin Vermeyin! Erdoğan, BMGK, “Refah’ta sonu soykırıma varacak bir çılgınlığa izin vermemeli” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,12 yıl aradan sonra geldiği Mısır’da İttihadiye Sarayı’nda, darbeyle başa gelen Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

12 yıl yeniden Kahire’de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, “Şahsıma ve heyetime gösterilen hüsnü kabulden ötürü Cumhurbaşkanı Sisi başta olmak üzere tüm Mısırlı kardeşlerime şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Erdoğan, sözlerinin devamında Erzincan’daki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında 9 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

“NETENYAHU YÖNETİMİ İŞGAL, YIKIM VE KATLİAM POLİTİKASINI PERVASIZCA SÜRDÜRÜYOR”

 

İşgal edilmiş Filistin topraklarının görüşmede gündemlerinin ilk sırasında yer aldığını aktaran Erdoğan, “İsrail saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın 28 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi, 70 bine yakın Filistinli masum yaralandı. Savaşta dokunulmaması gereken camiler, okullar, kiliseler bombalandı. Netenyahu yönetimi işgal, yıkım ve katliam politikasını tüm tepkilere rağmen pervasızca sürdürüyor.  Ateşkesin bir an önce tesisi ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze’ye sevki önceliğimizdir.” diye konuştu.

 

Türkiye’nin, Gazze için yaptığı yardım çalışmalarına değinen Erdoğan, “Ülkemizden bugüne kadar 34 bin tonun üzerinde yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Yardımların ulaştırılmasında Mısır makamlarının desteğini özellikle ifade etmek isterim. İlgili tüm mısır kurumlarına teşekkür ederim. İnsani yardımlarımızın yanı sıra 700’den fazla kardeşimizi ülkemize getirdik.  Gazze için bir sahra hastanesi için uzmanlarımız çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

 

“GAZZE’NİN İNSANSIZLAŞTIRILMASI KABUL EDİLEMEZ”

 

Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönündeki girişimlerin kendileri için yok hükmünde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Gazze’nin insansızlaştırılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Mısır’ın bu konudaki kararlı tutumunu takdir ediyoruz ve destekliyoruz.” diye ekledi.

 

“İSLAM DÜNYASI VE BMGK BÖYLE BİR ÇILGINLIĞA İZİN VERMEMELİ”

 

İşgal rejiminin Refah saldırılarına işaret eden Erdoğan, “Netenyahu hükümeti, katliamlarını Gazzeli sivillerin sığındığı son nokta olan Refah’a da taşımaktan uzar durmalıdır. İslam dünyası ve BMGK başta olmak üzere uluslararası toplum sonu soykırıma varacak böyle bir çılgınlığa izin vermemelidir. Orta vadede Gazze’nin yeniden toparlanması ve imarı için Mısır ile birlikte çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Sisi ile görüşmelerinde Libya, Sudan ve Somali’deki meseleleri de değerlendirme fırsatı bulduklarını aktaran Erdoğan, “Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne desteğimiz tamdır. Biz çatışma, gerilim ve kriz görmek asla istemiyoruz. Barış ve güvenlik için Mısırla temaslarımızı her zaman artırma kararlılığındayız.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır‘la görüşmelerinin iki ülke ve halkları ile bölge için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

SİSİ: “İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ”

 

Sisi ise konuşmasında Erdoğan’ın ülkesini on yılı aşkın bir süre sonra ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki ülke arasında yeni bir sayfa açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Sisi, şunları kaydetti:

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki Nisan ayında Türkiye’yi ziyaret etme davetine cevap vermeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve Batı Şeria’daki gerilimin yatıştırılması konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim.”

 

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Ortak Bildiriyi imzaladı.