Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ensarullah: ABD’nin uçak gemilerini vurduk!

Yemen’deki Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz’de ABD’nin uçak gemisine operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yemen'deki Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz'de

Ensarullah: ABD’nin uçak gemilerini vurduk! Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz’de ABD’nin uçak gemisine operasyon düzenlendiğini belirtti.

 

OPERASYON AMACINA ULAŞTI

 

Ensarullah Hareketi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ”Silahlı kuvvetlerimizin, Kızıldeniz’in Kuzeyindeki ABD uçak gemisine çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile düzenlediği operasyon başarıyla amacına ulaşmıştır.” dedi.

 

Hareket, ABD ile İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarına karşılık vermek için Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde 2 “askeri operasyon” düzenledi.

 

BALİSTİK FÜZELERLE HEDEF ALDI

 

Mazlum Filistin halkına destek olmak için Kızıldeniz’de ticari gemilere saldırılar düzenleyerek deniz trafiğini aksatan Ensarullah Hareket, Sözcüsü Seri, ABD’nin bir uçak gemisini vurduklarını diğer operasyonda ise ABD uçak gemisinin balistik ve seyir füzeleriyle hedef alındığını söyledi.

 

Seri, “Silahlı kuvvetlerimiz, Umman Denizi’ndeki gemiye yönelik çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon düzenlemiş, operasyon geminin doğrudan vurulmasına yol açmıştır. Gemi, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı” dedi.

 

Sözcü Seri, Gazze’deki savaş son bulana ve abluka kalkıncaya kadar askeri operasyonlara devam edeceklerini vurguladı.