Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

El-Vatan: Suriye ve Türkiye, Bağdat’ta ilişkileri geliştirmek için diyalog başlatacak

El-Vatan Gazetesi, Bağdat’ın, Suriye ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla müzakerelerin yapılacağı yer olacağını bildirdi.

El-Vatan Gazetesi, Bağdat'ın, Suriye

El-Vatan: Suriye ve Türkiye, Bağdat’ta ilişkileri geliştirmek için diyalog başlatacak

Suriye’de yayın yapan gazetenin, Şam’daki bir hükümet kaynağına dayandırdığına haberi göre tarafların müzakerelere başlayacakları tarih henüz belli değil.

Gazeteye göre yaklaşmakta olan Suriye-Türkiye toplantısı, “sınır bölgelerindeki duruma ilişkin siyasi anlayış ve anlaşmalara yol açması beklenen uzun bir müzakere sürecinin başlangıcı” olacak.

Haberde belirtildiği gibi Türk tarafı, Moskova ve Bağdat’tan, “iki ülke arasındaki ilişkileri önceki durumlarına geri getirmesi gereken tüm ayrıntıları tartışmak için herhangi bir üçüncü tarafın varlığı olmadan ve medyadan uzakta Suriye tarafıyla ikili bir diyalog masasında hazır bulunmalarını” istedi.
Gazete, Ankara ile Şam arasında ortaya çıkan yakınlaşmanın, başta Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinin desteğini aldığı belirtildi. El Vatan, Rusya, Çin ve İran’ın da tarafları ikili ilişkiler kurmak için diyaloğa girmeye teşvik ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok”

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad’ın “Suriye’nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu” söylediğini aktaran bir gazetecinin, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?” sorusu üzerine şunları kaydetmişti:

“Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye’yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye’nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye’yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed’le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok.”