Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSÖ: Kuduz vakalarının yüzde 99’u sahipsiz köpek kaynaklı

Kronik sorun haline gelen başıboş sokak köpekleriyle ilgili bir araştırma yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kuduz vakalarının yüzde 99’unun sahipsiz köpeklerden kaynaklandığını belirtti.

Kronik sorun haline gelen

DSÖ: Kuduz vakalarının yüzde 99’u sahipsiz köpek kaynaklı. Dünya Sağlık Örgütü, kuduz vakalarının yüzde 99’unun sahipsiz köpeklerden kaynaklandığını belirtti.

 

Kuduz vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, sahipsiz köpeklerin bakımı ve kuduz gibi hastalıklara ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

İNSANLARI GEÇME İHTİMALİ

 

Köpek popülasyonlarının aşılanması gerektiğini belirten Harris, bir arada yaşamaktan kaynaklı başta kuduz olmak üzere bazı hastalıkların köpeklerden insanlara geçme ihtimalinin bulunduğuna işaret etti.

 

Harris, “Kuduz vakalarının yüzde 99’u, köpeklerden insanlara bulaşma yoluyla meydana geliyor. Bu yüzden sahipsiz köpek popülasyonuyla ilgilenmek ve aşılanmaları kritik önem taşıyor. Bazı ülkeler, onları öldürme (uyutma) yoluna gidiyor, bu da etkili olmuyor. Sokak köpeklerinizin sayısını azaltmak istiyorsanız veteriner servislerinizle görüşebilirsiniz ancak en önemlisi insanlara bulaşma ihtimali olan hastalıklara karşı aşılamaktır” dedi.