Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin: Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanmalı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang

Çin: Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.

 

FİDAN, WANG Yİ İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çinli mevkidaşı  Wang Yi ile bir araya geldi. Fidan ve Wang görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Çin’in Filistin konusundaki duyarlılığının memnuniyet verici olduğunu belirten Fidan, “Çin’in iki devletli çözümü desteklemesini takdir ediyoruz. İsrail’e silah ve siyasi destek sağlayan bazı ülkeler İsrail’in soykırımına ortak oluyor. Gazze’de ateşkes için Çin’le birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Çinli Bakan Vang ise Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

Vang, “Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Filistin sorunundan çıkışın yolu iki devletli çözümdür. Çin ve Türkiye, Filistin’in BM’ye üyeliğini destekliyor. Çin ve Türkiye aralarındaki eşgüdümü güçlendirerek Filistin sorununun bir an evvel adil ve kalıcı çözüme kavuşturulması çabalarına ivme kazandırmalıdır” dedi.

 

Türkiye ve Çin’in iş birliğini güçlendirmek için adımlar atacaklarını ifade eden Vang, “Her türlü hegemonya ve güç siyasetine karşı çıkmalı, küresel yönetişimi adil seviyeye yükseltmeli” şeklinde konuştu.