Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM’den Sudan için “açlık” uyarısı: Kaybedecek zaman yok

Gıda ve Tarım Örgütü, Dünya Gıda Programı ve UNICEF, Sudan’ın eşi benzeri görülmemiş bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Kaybedecek zaman yok” uyarısı yaptı.

Gıda ve Tarım Örgütü,

BM’den Sudan için “açlık” uyarısı: Kaybedecek zaman yok. Sudan’ın eşi benzeri görülmemiş bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

GÖRÜLMEMİŞ ÖLÇEKTE YIKICI AÇLIK FELAKETİ

 

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yaptığı ortak açıklamada, Sudan’a yönelik yeni gıda güvenliği projeksiyonlarının endişe verici boyutta olduğu belirtilerek, “Söz konusu projeksiyonlar, Sudan’ın 2000’li yılların başındaki Darfur krizinden bu yana görülmemiş ölçekte yıkıcı bir açlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.” denildi.

 

 

SAVAŞ GIDA GÜVENLİĞİNİ TAMAMEN BOZDU

 

Açıklamada, Sudan’da bir yıldan fazladır devam eden savaşın gıda güvenliğini tamamen bozduğu ve Sudan halkının, özellikle de çocukların koşullarının hızla kötüleştiği belirtildi.

 

Açıklamada, acil bir ateşkesin, engelsiz ve sürdürülebilir insani erişim ile insani yardım müdahalesinin genişletilmesi ve BM ajanslarının gereken yardımı hızlı şekilde ulaştırabilmesi için gerekli olduğu kaydedildi.

 

14 BÖLGEDE KITLIK RİSKİ

 

Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporuna göre, Sudan’daki gıda güvenliğinin hızla kötüleşmesi nedeniyle 755 bin insanın “felaket/kıtlık” anlamına gelen IPC 5. Aşamada bulunduğu ve 14 bölgede kıtlık riski olduğu belirtildi.

 

Söz konusu raporda aynı zamanda, Sudan’da toplam 25,6 milyon insanın “kriz” olarak tanımlanan IPC 3. Aşama ve üzerinde olduğu yani yüksek düzeyde açlık çektiği ifade edildi.