Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birleşmiş Milletlerden Sudanlı mülteciler için yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), küresel topluma Sudan’daki krize yanıt verme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek

BMMYK‘den yapılan açıklamada, “BMMYK ve 64 insani kuruluş, 2023 yılı sonuna kadar Sudan sınırındaki beş ülkeye ulaşması beklenen 1,8 milyondan fazla mülteciye gerekli yardım ve korumanın sağlanması için bugün 1 milyar dolar talep etmektedir.” denildi.

Açıklamada, mültecilere yönelik bölgesel acil durum planı kapsamında hâlihazırda yapılan bağışların yeterli olmayacağı ve insani yardıma yönelik artan ihtiyacın yalnızca yüzde 19’unu karşılayacağı ifade edildi.

Açıklamada, talep edilen fonların mültecilere su ve yiyecek sağlanması, parasal yardımların yanı sıra onlara tıbbi hizmet sağlanması ve geçici ikamet yerlerinde kalacak yer sağlanması için harcanmasının beklendiği kaydedildi.

25 Ağustos’ta BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, dünya toplumuna ülkedeki krize acilen müdahale etme çağrısında bulunmuş, Sudan‘da uzun süreli bir çatışmanın Orta Afrika’da insani bir felakete yol açabileceği konusunda uyarmıştı.