Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden’dan ateşkes açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile HAMAS arasında varıldığı belirtilen ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden,

Esir takası anlaşması ve 4 günlük geçici ateşkesle ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ‘in 7 Ekim’den beri sürdürdüğü bombardımanda en az 5 bin 840’ı çocuk, 3 bin 920’si kadın olmak üzere 14 bin 128 Filistinli sivili öldürmesine değinmedi.

Biden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“HAMAS’ın 7 Ekim’de İsrail‘e gerçekleştirdiği acımasız saldırı sırasında aldığı rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almaya yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladık.

Tarifsiz bir çileye göğüs geren bu cesur ruhların, bu anlaşmanın tam anlamıyla hayata geçmesiyle ailelerine yeniden kavuşacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Anlaşmanın ABD’li rehineleri eve getirmesini bekliyoruz.

Bu anlaşmaya varılmasındaki kritik ortaklıkları için Katar Şeyhi Tamim bin Hamad Al-Thani’ye ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi’ye teşekkür ediyorum. Başbakan Netanyahu’nun, bu anlaşmanın tam olarak hayata geçirilmesini sağlamak için uzatılmış bir ara verilmesini destekleme konusundaki kararlılığını da takdir ediyorum.

Başkan olarak, dünya çapında rehin tutulan Amerikalıların güvenliğini sağlamaktan daha yüksek bir önceliğim yok.”