Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksa Tufanında üçüncü gün: Hamas güçleri ilerlemeye devam ediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın, siyonist işgale karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatı üçüncü gününde sürüyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın

Hamas güçleri İsrail’e ağır darbeler vurmaya, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş topraklarında ilerlemeye, yeni mevziler kazanmaya devam ediyor.

Bu arada İsrail, ölü sayılarının 700’ü geçtiğini yaralı sayısının ise 2500’e yaklaştığını itiraf etmek zorunda kaldı.

Her ne kadar İsrail, Gazze’de sivil kalabalıkların üzerine rastgele füze ve bomba yağdırarak katliamlar yapmakla teselli bulmaya çalışsalar da işgalciler tarafında panik, telaş ve korku azami düzeyde.

Havadan uçaklarla ateş yağdıran İsrail, cephede göğüs göğüse çatışmalarda Aksa Tufanı karşısında direnemiyor ve sürekli Yahudi yerleşim merkezlerini tahliye ediyor.

Hamas güçlerinin kararlı duruşları karşısında direnemeyen İsrail’in Gazze’ye havadan sürekli füze yağdırmaları sebebiyle bu bölgede sivil insanlar arasında ölü ve yaralı sayısında artış oldu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in  Gazze‘ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 91’i çocuk, 61’i kadın 436 kişinin hayatını kaybetiğini duyurdu.

Saldırılarda 224’ü çocuk, 151’i kadın olmak üzere 2 bin 271 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail uçaklarının dün gece Gazze’de 500 stratejik hedefi vurduğu iddiasında bulundu. Gerçekte ise işgalcilerin saldırılarında sivil insanların ikamet ettiği meskûn evler, apartmanlar, camiler ve hizmet amacıyla kurulmuş tesisler hedef alınıyor.