Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 bin 600’den fazla çocuk öldürüldü

UNICEF, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 4 bin 600’den fazla çocuğun öldürüldüğünü, yaklaşık 9 bin çocuğun da yaralandığını açıkladı.

UNICEF, 7 Ekim'den bu

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, “Bugün çocuklarla, aileleriyle ve UNICEF çalışanlarıyla görüşmek üzere Gazze Şeridi’ni ziyaret ettim. Gördüklerim ve duyduklarım çok yıkıcıydı. Defalarca bombardımana, kayıplara ve yerlerinden edilmeye katlandılar. Şeridi’nin içinde Gazze’deki bir milyon çocuğun başvurabileceği güvenli bir yer yok.” dedi.

Russell “Çatışmanın tarafları çocuklara karşı ağır ihlaller gerçekleştiriyor. Bunlar arasında öldürme, sakatlama, adam kaçırma, okullara ve hastanelere saldırılar ve insani yardıma erişimin engellenmesi yer alıyor. Bunların hepsi UNICEF tarafından kınanıyor. Çok sayıda çocuk kayıp ve yıkılan binaların ve evlerin enkazı altında gömüldüğüne inanılıyor. Bu, yerleşim yerlerinde patlayıcı, silah kullanımının trajik bir sonucu.” ifadelerini kullandı.

Gazze‘de 4 bin 600’den fazla çocuğun öldürüldüğü, yaklaşık 9 bininin de yaralandığı bildiriliyor.” diyen Russell “Han Yunis’teki Al Naser hastanesinde sığınma ve güvenlik arayan hastalarla ve yerinden edilmiş ailelerle görüştüm. 16 yaşında bir kız çocuğu hastane yatağında bana mahallesinin bombalandığını anlattı. Hayatta kaldı ama doktorlar bir daha asla yürüyemeyeceğini söylüyor. Hastanenin yenidoğan koğuşunda, doktorlar makineleri yakıt olmadan nasıl çalıştırabileceklerinden endişe ederken minik bebekler kuvözlerde hayata tutunuyordu. Gazze’de bulunduğum süre içerisinde, tehlike ve yıkımın ortasında çocuklara yardım etmeye devam eden UNICEF çalışanlarıyla da görüştüm. Savaşın çocukları üzerindeki etkisine, öldürülen aile üyelerine ve defalarca nasıl yerlerinden edildiklerine dair yürek burkan hikâyelerini benimle paylaştılar. Personelimiz ve aileleri de dahil olmak üzere pek çok insan artık çok az su, yiyecek veya yeterli temizlik hizmetinin bulunduğu aşırı kalabalık barınaklarda yaşıyor; bu koşullar hastalık salgınlarına yol açabilir.”