Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TMO Buğday Ve Arpa Alım Fiyatına Diyarbakır’dan Tepki; Fiyatlar Üretim Maliyetinin Altında!

Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanı Mehmet Cevat Delil, TMO’nun buğday ve arpa alım fiyatlarına tepki gösterdi. Alım fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kaldığına dikkat çeken Delil, açıklanan fiyatın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanı

TMO Buğday Ve Arpa Alım Fiyatına Diyarbakır’dan Tepki; Fiyatlar Üretim Maliyetinin Altında! Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanı Mehmet Cevat Delil, TMO’nun buğday ve arpa alım fiyatlarına tepki gösterdi.  Alım fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kaldığına dikkat çeken Delil, açıklanan fiyatın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı buğday taban fiyatını açıkladı. Açıklanan fiyat bir yıl öncekinin sadece 1 TL üzerinde.

Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanı Mehmet Cevat Delil, açıklanan fiyatın üretim maliyetlerinin altında olduğunu paylaştı. Delil, taban fiyatın düzeltilmesi çağrısı yaptı.

Delil, “Açıklanan fiyatlar çiftçilerimizin üretim maliyetinin altındadır en kısa sürede TMO alım fiyatlarını yükseltmelidir” dedi.

2023 yılı buğday alım fiyatları ise şöyleydi: Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) müdahil olarak üreticiden ton başına kırmızı ve beyaz sert ekmeklik buğdayı 8.250 TL, makarnalık buğdayı 9.000 TL, arpayı ise 7.000 TL alacak.

Yani, makarnalık ve ekmeklik buğdayda 1 TL, arpada ise 25 kuruşluk bir artış yaşanmış oldu. Oysa çiftçilerin girdi maliyetleri olan, ilaç, gübre, mazot ve tohum fiyatları ikiye katlandı. İktidar bu yıl da çiftçilerin hevesini kursağında bıraktı.