Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: Diyarbakır Büyükşehir’den zamlı ulaşım tarifesi açıklaması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, UKOME kararı çıkmadan zanlı tarife uygulanmasına karşı yurttaşları uyardı: Zamlı tarifeyi kabul etmeyin.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel

Son Dakika: Diyarbakır Büyükşehir’den zamlı ulaşım tarifesi açıklaması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, toplu taşıma araçlarında Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı olmadan zamlı tarife üzerinden ücret alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Toplu taşıma araçlarında UKOME kararı olmadan zamlı tarife üzerinden ücret alındığına dair bilgilerin basına yansıdığı belirtilen açıklamada, “Artan maliyetlerden ötürü özel toplu taşıma araç sahipleri tarafından gelen zam talebi yönetimimiz tarafından değerlendirilme aşamasında olduğu ve konunun 13 Haziran Perşembe günü toplanacak UKOME’de ele alınacağı kamuoyunun bilgisine sunulur. Dolayısıyla yurttaşlarımızı toplu taşıma araçlarında yeni fiyat üzerinden ücret ödemesi yapmamaya davet ediyoruz. UKOME’nin kararının ardından toplu taşıma biletlerine gelecek zammın dar gelirli yurttaşlarımızı çok zor durumda bırakacağının farkındayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, Kurban Bayramı sonrası halkımıza daha hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım hizmeti sunmak için otobüs filomuzu yenileyeceğiz. Aynı zamanda raylı toplu taşıma sistemi için de teknik ekibimiz fizibilite çalışmalarına başlayacaktır. Çok uzun zamana yayılmadan ulaşım sorununu halkımızın gündeminden çıkaracağız” denildi.

Son Dakika: Diyarbakır Büyükşehir’den zamlı ulaşım tarifesi açıklaması!

KOOPERATİF BAŞKANI: KARAR OLMADAN YAPILAN ZAM SUÇTUR

Konuya ilişkin açıklama yapan Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya ise, özel halk otobüslerin yarısında hala ücretsiz kartlarla taşımanın yapıldığını aktardı. Kendi araçlarında ise eksiksiz taşımanın yapıldığını belirten Kaya, UKOME kararı olmaksızın bazı toplu taşıma araçlarının fazla ücret aldığını ifade etti.

Bu durumdan kaynaklı sıkıntı çektiklerini anlatan Kaya, zam kararı olmadan ücretin artırılmasının halka ve belediyeye karşı bir saygısızlık olduğunu ve bunu kabul etmediklerini vurguladı. UKOME’den bir karar çıkmadan kendi araçlarında ücretsiz kart sahibi olan yurttaşları taşımaya devam edeceklerini dile getiren Kaya, “UKOME kararı olmadan bir tarife alamıyoruz ve uygulayamıyoruz. Böyle bir karar olmadan yapılan suçtur. Gereken ne ise yapacağız” dedi.