Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soğan hasadında sona gelindi!

Geçen sene zam kralı olan soğan, bu yıl normal fiyata geri döndü. Soğan tarlasında çalışan bir işçinin günlük bin lira kazandığını aktaran Aydın Çavuş, Diyarbakır’da soğan hasadında sona gelindiğini aktardı.

Geçen sene zam kralı

Berivan Kılıç / Damla Türk

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin çevre köylerinde bulunan tarlalardaki soğanlar, her gün 30 işçinin bir araya getirilmesi sonucu toplanıyor. Geçen sene zam kralı olan soğan, bu yıl normal fiyat üzerinden ilerlemeye devam ediyor. Muratçık köyünden olan Aydın Çavuş, bu yıl soğan üretiminin  az olduğunu dile getirdi. Ağustos ayında köyünden işçi toplayıp soğan hasadına başlayan Çavuş, bir işçinin soğan tarlasından günlük ortalama bin TL kazandığını aktarırken soğanın tarladaki kilosunun 4 TL 30 kuruştan başladığını vurguladı.

‘Bir işçi günlük bin lira kazanıyor’

Soğan üretiminin bu yıl geçen seneye oranla az olduğunu aktaran Aydın Çavuş, “Soğan geçen sene çok pahalı olmasına rağmen üretimi daha fazlaydı. Bu yıl üretim az ama işçi çok, ben 30 işçi çalıştırıyorum. İşçilerim çalışkan bu yüzden günde 3,5 ton soğan topluyoruz.  Biz yevmiye usulü ile çalışmıyoruz,  dönüm başına çalışıyoruz. Örneğin bir tarla sahibi bu dönümü bu kadar süre içinde bitirirsen, şu kadar para veririm diyor. İşçilerde elinden geleni yaparak günlük bin, bin iki yüze kadar para kazanıyor” dedi.

Soğan hasadında sona gelindi

Soğan hasadında sona gelindiğini aktaran Çavuş, “Hasadımız Ağustos ayında başladı, Ekim’in ortalarında bitiyor. Tarladan soğan almak isteyen vatandaş kilosunu 4 TL 30 Kuruştan alabilir. Gelecek yıl üretimin faza olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.