Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi esnafından valiliğe: Hatadan dönün

Diyarbakır’daki sanayi sitesi esnafları, valiliğin kendileri için tahsis ettiği hazine arazilerini başka bir kooperatife vermesine dair “Hatadan dönün” açıklaması yaptı.

Diyarbakır’daki sanayi sitesi esnafları,

Sanayi esnafından valiliğe: Hatadan dönün! Diyarbakır’daki sanayi sitesi esnafları, valiliğin kendileri için tahsis ettiği hazine arazilerini başka bir kooperatife vermesine dair “Hatadan dönün” açıklaması yaptı.

 

Diyarbakır Oto Tamirciler Odası ile 1, 2 ve 3’üncü Küçük Sanayi Sitesi yöneticileri, valiliğin kendileri için tahsis ettiği hazine arazilerini başka bir kooperatife vermesine tepki gösterdi. Konuya dair 2’nci Sanayi Sitesi İdare Binası önünde açıklama yapıldı.

‘Başkalarına tahsis edildi’

2’nci Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Arslan, valiliğin sanayi siteleri için Rezan ilçesinin Odaklı Mahallesi’ndeki 2 bin 525 dönümlük hazine arsasını kendilerine tahsis ettiğini, bu noktada eski Vali Münir Karaloğlu ile mutabakata vardıklarını kaydetti. Arslan, bunun için 1, 2 ve 3’üncü küçük sanayi siteleri temsilcilerinin içinde bulunduğu bir kooperatif kurduklarını, üyelerinden gerekli imza ve muvafakatnameler alarak hazineye ait arsaya taşınacaklarını beyan ettiklerini paylaştı.

Arslan, “Maalesef Vali Ali İhsan Su döneminde mevcut arsa bizlerle ilgisi olmayan iki ayrı kooperatife tahsis edilmiştir. Bu kooperatiflerin 1, 2, ve 3’üncü küçük sanayi siteleri ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu nedenle hiçbir üyemizin taşınması söz konusu değildir. Kent içinden taşınmamızla ilgili sürecin tamamlanması için defalarca valiliğe başvurmamıza rağmen herhangi bir sonuç almadık. Son çare olarak durumu 12 Mart’ta CİMER’e bildirerek, kentin geleceği için çok önemli olan bu konu hakkında başta cumhurbaşkanı, bakanlar ve tüm il milletvekillerine durumu ilettik. Kentimizin geleceği açısında çok önemli olan bu konuda yapılan hatadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” dedi.