Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerin LGS heyecanı!

Türkiye genelinde düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) iki oturumdan oluşuyor. LGS sonuçları 28 Haziran tarihinde erişime açılacak.

Türkiye genelinde düzenlenen Liselere

Öğrencilerin LGS heyecanı! Türkiye genelinde düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) iki oturumdan oluşuyor. LGS sonuçları 28 Haziran tarihinde erişime açılacak.

Türkiye genelinde bugün saat 09.30’da başlayan LGS ikinci oturumu 11.30’da başlayacak. Sınavın erişime açılma tarihi ise 28 Haziran olarak belirlendi. Sınav için büyük bir telaş yaşayan veliler ve öğrenciler büyük bir heyecan yaşıyor. Okulların 8. Sınıfından mezun olan öğrenciler sabah saatlerinde belirlenen kurallar çerçevesinde sınavlara alınmaya başlandı. Okul kapılarında bekleyen anne ve babaların dua etmesi dikkat çekti.

Görüntüler Van’dan

LGS sınavında birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşuyor ve 75 dakika sürüyor. LGS’nin ikinci oturumu ise sayısal alandan ve 40 sorudan oluşuyor. Bu oturumun süresi ise 80 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil soruları sorulurken, ikinci oturumda ise sayısal bölümler olan matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular yöneltiliyor.