Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O partinin Diyarbakır il başkanı CHP’ye Şeyh Said çıkışı

Diyarbakır çok konuşulacak sözler. CHP’nin Şeyh Said bulvarına sesiz kaldığını ve Atatürk’ten uzaklaştığını söyleyen Ferdi Tanhan, CHP’yi topa tuttu.

Diyarbakır çok konuşulacak sözler.

O partinin Diyarbakır il başkanı CHP’ye Şeyh Said çıkışı. Diyarbakır çok konuşulacak sözler. CHP’nin Şeyh Said bulvarına sesiz kaldığını ve Atatürk’ten uzaklaştığını söyleyen Ferdi Tanhan, CHP’yi topa tuttu.

Son günlerde hiç gündemde düşmeyen Şeyh Said tartışmasına Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan da eklendi. Tanhan, başta Özgür Özel olmak üzere CHP’ye çok ağır eleştirilerde bulundu.

“Artık CHP’nin sembolü Şeyh Said oldu”

CHP’yi eleştiren Ferdi Tanhan, “Artık CHP’nin sembolü Şeyh Said oldu. Atatürk ve Şeyh Said fotoğrafları yan yana birbirine bakmaz çünkü. Ben Özgür Özele çağrıda bulunuyorum Şeyh Said’i programlarına da yazsınlar. Atatürkçüyüz yerine Şeyh Said’çiyiz desinler. Genel merkeze Şeyh Said fotoğraflarını asınlar. Bir ülkede iki şey aynı anda olmaz. Hem Şeyh Said’i savunup hem Atatürk’ü savunamazsınız. Tarihte olduğu gibi günümüzde de bir savaş halindeler. Programlarıyla, hayata bakış açısıyla, topluma sunduklarıyla ikisi çok farklılar” diye konuştu.

“Emperyalistler bunları ayaklarında tıp gibi sektirirler”

Atatürk’ü bırakılmaması gerektiğini ifade eden Tanhan, “Siz Şeyh Said’i savunarak Kürtlere müridi ve marabalığı sunmuş olursunuz. Ama Atatürk’ü savunarak özgürlüğü, kardeşliği, milletleşmeyi, barışı sabunmuş olursunuz. Bu iki belirgin şahsiyet arasında tavır açıklayamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi mi Türkiye’yi yönetecek. Emperyalistler bunları ayaklarında tıp gibi sektirirler ve sektiriyorlar da zaten. Hiçbir şekilde Türkiye’ye umut değiller. Tarafsız değiller taraflar. Şeyh Said’in tarafındalar. Bölücülüğün ve PKK’nın tarafındalar”.