Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Kürtçe hizmete’ elektronik kelepçe!

Diyarbakır’da kafesinde Kürtçe hizmet verdiği gerekçesiyle ev hapsi cezası alan Ramazan Şimşek’in ayak bileğine ‘elektronik kelepçe’ takıldı.

Diyarbakır’da kafesinde Kürtçe hizmet

‘Kürtçe hizmete’ elektronik kelepçe! Diyarbakır’da kafesinde Kürtçe hizmet verdiği gerekçesiyle ev hapsi cezası alan Ramazan Şimşek’in ayak bileğine ‘elektronik kelepçe’ takıldı.

Diyarbakır’da kendi işlettiği kafede ‘sadece Kürtçe hizmet’ verme kararı aldığını açıkladığı için sosyal medya linçine maruz kalan Ramazan Şimşek, 29 Mayıs’ta Sanat Sokağı’nda bulunan Pine Cafe’de gözaltına alınmıştı.

Şimşek iki günlük gözaltı süresinden sonra 1 Haziran’da hakim karşısına çıkmış, hakkında ev hapsi ve yurtdışı yasağı verilerek serbest bırakılmıştı.

 ‘Bu da dilini korumanın bedeli olsun’

 

Yaklaşık 1 haftadır 90 metrekarelik evinde ayağına takılan elektronik kelepçe ile cezasını tamamlayacağı günü bekleyen Şimşek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

 

Ramazan Şimşek, sosyal medya hesabından elektronik kelepçeli ayağının fotoğrafını paylayaşarak, “Ayağımızı kelepçelediler, ama dilimize kelepçe takamayacaklar. Bu da dilini korumanın bedeli olsun.” dedi.