Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulp davası zaman aşımından düşürüldü!

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı köylerde, Ekim 1993’te gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan ancak yıllar sonra toplu mezarda kemikleri bulunan 11 köylünün aileleri tarafından açılan dava “zaman aşımı”ndan düşürüldü.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı

Kulp davası zaman aşımından düşürüldü! Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı köylerde, Ekim 1993’te gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan ancak yıllar sonra toplu mezarda kemikleri bulunan 11 köylünün aileleri tarafından açılan dava “zaman aşımı”ndan düşürüldü.

Dosya son olarak Yargıtay’da bulunuyordu. Dosya zaman aşımı süresini tamamlamadan Yargıtay’da 3 yıl 5 ay bekletildi. Yargıtay 14 Şubat’ta, sanıklar için yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararının onanması ya da bozulması yönünde değerlendirme yapmadan, dosyanın zaman aşımından düşürülmesine karar verdi.

‘Davayı basit bir cinayet davası olarak ele almış’

Dosyanın avukatlarından Batman Barosu Başkanı Avukat Erkan Şenses, insanlığa karşı suçlarda zaman aşımının olmadığını belirterek, “Ancak Yargıtay dosyayı insanlığa karşı işlenen suç olarak değerlendirmemiş. Davayı basit bir cinayet davası olarak ele almış. Dosyanın avukatları ve dosyaya müdahil olan İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi ve İHD Diyarbakır Şubesi ve dosyanın diğer avukatlarıyla birlikte Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. İnsanlığa karşı işlenen suç ve zorla kaybedilmeye yönelik başvurumuz olacak” dedi.