Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaybolan Diyarbakırlı gurbetçi Mehmet Durmaz memleketinde bulundu

Fransa’da yaşayan Mehmet Durmaz memleketi Diyarbakır’a döndükten bir süre sonra kendisine ulaşılamadı. 70 yaşındaki Durmaz, dün gece bulundu, ailesinin kendisini aradığı süre içinde otelde kaldığı öğrenilen Durmaz’ın sağlık durumu iyi.

 Fransa’da yaşayan Mehmet

45 yıl sonra Fransa’dan döndüğü Diyarbakır‘da kaybolan Mehmet Durmaz, Anzele civarında bulundu.Dicle nüfusuna kayıtlı Durmaz 1980’li yıllarda Fransa’ya yerleşmiş ve uzun yıllar orada kalmıştı. Diyarbakırlı 70 yaşındaki Durmaz, yaklaşık bir ay önce memleketine ailesinin yanına  dönmüştü.

Durmaz’ın 7 Eylül’de kaybolmasını Gazete Duvar’a değerlendiren kuzeni Didem Aydemir, “Paris’teyken psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye yattığını öğrendik. İlaçlarını kullanmayı kendini iyi hissettikten sonra bırakmış. Türkiye’ye döndüğünde kullandığı herhangi bir ilaç yoktu, gayet sağlıklıydı, fakat anladığımız kadarıyla Piran’a (Dicle) dönmek ruh sağlığında çalkantılar yaratmış. Buna dayalı olarak sanrılar görmeye başlamış. Tuhaf sesler duyduğuna, işaretler aldığına dair beyanları olmuş. Tedavi görmesi ve iyilik halinin korunması gerekiyor. Ayrıca yaşlılığa bağlı gelişen göz problemi ve çene, diş problemi var” dedi.

ANZELE ÇEVRESİNDE BULUNDU

Mehmet Durmaz’ı bulmak için emniyete ve konsolosluğa haber verdiklerini söyleyen Aydemir, “Ayrıca basın yayın organlarından destek çağrısına çıktık, onun dışında görüldüğü lokasyonlardaki kahvehanelere, esnafa sorduk” dedi.

“Diyarbakır kazan biz kepçe onu aradık” ifadelerini kullanan Aydemir, Durmaz’ı buldukları anı şöyle anlattı: “İhbar üzerine Dağkapı Meydanı’na gittik, Anzele’nin orda bulduk. Aklı karışık ama genel durumu iyi. Onu aradığımız süre içinde otelde kalmış. Bir dostu hariç kimseyle görüşmek istemedi.”