Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara kış sert geldi! Batman’da 4, Zonguldak’ta 4, Diyarbakır’da 1 kişi yaşamını yitirdi!

Hafta sonu meydana gelen aşırı yağışlar ve beraberinde getirdiği sel ile su baskınlarının bilançosu ağır oldu. Ülke genelinde yaşanan aşırı yağış ve fırtınaların etkisiyle Batman’da 4, Zonguldak’ta 4, Diyarbakır’da 1 olmak üzere 9 kişi yaşamını yitirdi.

Hafta sonu meydana gelen

Meteorolojinin uyarısını yaptığı soğuk hava ve etkili yağışlar başladı. Türkiye’nin İstanbul başta olmak üzere birçok kentinde olumsuz hava koşulları ve kuvvetli yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. Sel ve aşırı yağışlar nedeniyle ülkede 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı. Yaşamını yitirenlerden biri de Diyarbakır’ın Hani ilçesinde meydana gelen sele kapılan 45 yaşındaki Behçet Avcı oldu.

 

Gemi battı: 11 mürettebat kayıp 1”inin cansız bedenine ulaşıldı

Hafta sonu meydana gelen aşırı yağışlar ve beraberinde getirdiği sel ile su baskınlarının bilançosu ağır oldu. Ülke genelinde yaşanan aşırı yağış ve fırtınaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “İzmir’e gitmek üzere limandan ayrılan ve Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisinde bulunan 12 Türk mürettebattan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır” dedi. Bakan Yerlikaya, “Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. Yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor” ifadelerimi kullandı.

Zonguldak’ta 3, Batman’da 4, Diyarbakır’da 1 kişi yaşamını yitirdi

Yerlikaya, “Zonguldak Karadeniz Ereğli’de maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman’da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani’de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum.

16 ilden 2009 ihbar, 57 okulun çatısı uçtu Valilikler, AFAD seferber oldu

Turuncu uyarı verilen illerden sadece 16’sında 2009 ihbar yapıldı. Bu ihbarlara ulaşan bütün turuncu uyarı yapılan illerdeki görevli sayımız 7 bin 52 bunun 323’ü AFAD personeli olmak üzere tüm illerde valiliklerin koordinasyonunda gayretler gösterildi. Maalesef 57 okulumuzun çatısı uçtu. Bunlarla ilgili ve diğer harcamalarla ilgili ilk etapta AFAD’dan 50 milyon lira kaynak gönderdik” dedi.