Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaldırımlar işgal altında!

Cadde ve sokaklardaki kaldırımlar, çay ocağı işleten esnaf tarafından açık kahvehane haline gelirken, züccaciye, sebze ve meyve gibi çeşitli ürünlerle de işgal edilmesi, vatandaşlar için tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Cadde ve sokaklardaki kaldırımlar,

Süleyman Aydın / Hasan Dersan

Diyarbakır’da kaldırım işgali sorunu her geçen gün artıyor. Özellikle yaz aylarında kaldırımları züccaciye, sebze ve çeşitli malzemelerle tezgah gibi kullanan esnaflar, görüntü kirliliğine sebep olurken bununla yetinmeyip, araçlarını hemen kaldırımın bitişiğine park ediyor. Bazı iş yerlerinin kapısının önünde bulunan alanlar yük indirme ve bindirme yeri olarak kullanılarak yaya yolunu vatandaşlar için kullanılmaz hale getiriyor.

Vatandaş: İşgale biran önce el atılmalı

Kaldırımları genellikle dükkanın içinde olması gereken ürünlerle kullanıma kapatan esnaflar, kazalara davetiye çıkarıyor. İşgal edilen kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar, araçların sıklıkla geçtiği yolu kullanarak hem kendilerini tehlikeye atıyor hem de trafiğin aksamasına sebep oluyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, yapılan kaldırım işgaline el atılarak bu sorunun çözülmesini istiyor.