Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Hevsel’de savaşlara karşı ‘barış’ ağaçları dikti; Sivillerin öldürülmesi insanlık suçudur!

TJA, “Jin, jiyan, azadî ile özgürlüğe doğru” kampanyası kapsamında Ortadoğu coğrafyasında süren savaşlara karşı Hevsel Bahçeleri’nde “barış” ağaçları dikti. Burada konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray,  “Dünyanın hiçbir yerinde sivillere yönelik saldırı kabul edilemez ve sivillerin öldürülmesi insanlık suçudur. Bu suçun cinsiyeti, ırkı, dili ve dini yoktur. Savaşa karşı barışı savunuyoruz” dedi. savaşlar nedeniyle acıların bitmediğini kaydeden HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ise”Savaşa hayır” demek için bir arada olduklarını vurguladı.

TJA, “Jin, jiyan, azadî

Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Jin, jiyan, azadî ile özgürlüğe doğru” kampanyası kapsamında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Hevsel Bahçeleri‘nde açıklama yaparak, ağaç dikti. Kampanya sloganının üzerinde yazılı olduğu etkinliğe çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar, “Jin, jiyan, azadî”, sloganlarıyla açıklama yapacakları noktaya kadar yürüdü.

‘Savaşa karşı barışı savunuyoruz’

Hevsel Bahçeleri’nde yapılan etkinlikte konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, “kadın yüzyılı” olarak nitelendirdikleri 21’nci yüzyılda Kürt kadınlarının büyük bir mücadele yürüttüğünü söyledi.  Ortadoğu‘nun birçok yerinde savaşların yaşandığını söyleyen Yaray, “Her türlü suç işleniyor. Dünyanın hiçbir yerinde sivillere yönelik saldırı kabul edilemez ve sivillerin öldürülmesi insanlık suçudur. Bu suçun cinsiyeti, ırkı, dili ve dini yoktur. Savaşa karşı barışı savunuyoruz. Bu savaşlara karşı kadınların mücadelesi elbette büyüyor” dedi.  Yaray, “Savaşa, erkek zihniyetine karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Doğayı korumalı, kadını korumalı, yaşamı korumalı, kadının özgürlüğünü arttırmalıyız. Hayatı büyütün ve hayat ağacını dikin. Rojava’da, Filistin’de, Afganistan’da ve dünyanın tüm ülkelerindeki çocuklar ve kadınlar için bir ağaç dikelim” diye konuştu.

‘Kadınlar barıştan vazgeçmeyecek’

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ise, savaşlar nedeniyle acıların bitmediğini söyledi. “Savaşa hayır” demek için bir arada olduklarını vurgulayan Çelenk, “Savaşa karşı barışı isteyen her zaman kadınlar. Kadınlar barış isteğinden hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Savaş hiç bitmeyen bir ideoloji ve kendini sürekli yeniliyor. Savaşlar eski savaşlar değil, biz de barış dilimizi yenilemeliyiz. Yeni döneme uyarlanmış bir barış diline geçmeliyiz. Bunu ancak kadınlar yapar” ifadelerini kullandı.   Kadınlar, daha sonra savaşa karşı “barış” ağaçları diktiler. Her bir ağaca isim verilirken, etkinlik seslendirilen ezgilerle son buldu.