Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı : İnsanlarımızı ifsat etmeye yönelik bir proje var

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Keldani Kilisesi’nde ilkokul çocuklarına defile adı altında uygunsuz kıyafetler giydirilerek düzenlenen çirkefliği sert bir dille eleştiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, yetkilileri göreve davet etti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da Keldani

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı : İnsanlarımızı ifsat etmeye yönelik bir proje var

Diyarbakır’da bir okul, geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla, toplattırdığı atık ürünlerden diktirdiği kıyafetlerle Keldani Kilisesi’nde bir defile düzenledi.

İlkokul çağındaki çocuklara uygunsuz kıyafetlerin giydirilmesi tepkiye neden oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, bu sözde defilenin kentin insanlarını değerlerinden koparmaya yönelik hazırlanan projenin bir parçası olduğuna dikkat çekerek bir okul yöneticisinin böyle bir organizasyona çocukları alet etmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

“BİR İLKOKUL MÜDÜRÜ HANGİ KAFA, ZİHNİYET VE AMAÇLA BÖYLE BİR GİRİŞİMDE BULUNUR?”

Özellikle Diyarbakır’a yönelik bir ifsat projesinin yürütüldüğü kaydeden Gülsever, “Diyarbakır’da insanlarımızı ifsat etmeye, değerlerinden koparmaya yönelik bir proje var ve bu masumiyet adı altında yürütülüyor. Bu proje birilerine ihale edilmiş ve onlar da bunun hamallığını yapıyor. Bu projelerden biri de geçtiğimiz günlerde Keldani Kilisesi avlusunda ilkokul çocuklarına eski elbiselerden sözüm ona geri dönüşüm adı altında kültürümüze uygun olmayan kıyafetlerle defile yaptırılıyor. Buna da geri dönüşüm veya kültürel program diyorlar.” dedi.

Söz konusu defilede çocuklara uygunsuz kıyafetler giydirilmesi yönünde okul idaresinin tutumunu eleştiren Gülsever, “Bunu hangi okul, ne amaçla yapıyor, oradaki semboller neyi ifade ediyor? Öncelikle orada bu işin hamallığını yapan bir partinin sembolü var. İkincisi kıyafetler LGBT renklerine uyumlu olarak tasarlanmış. Bir ilkokul müdürü hangi kafa, zihniyet ve amaçla LGBT’yi öne sürer ya da çocuklarımızın beynine yerleştirmek için böyle bir girişimde bulunur? Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Hiçbir zaman toplumumuz bu tür şeyleri kabul etmemiş, etmeyecektir de.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLER BU HABERİ OKUMADI MI?”

Yetkililere ve ailelere çağrıda bulunan Gülsever, şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Müdürünü, mülki idare amirlerini göreve çağırıyoruz. Okul müdürü hangi mantıkla böyle bir şey yapabilir? Bu haberi okumadınız mı? Herkes her istediğini yapsın mı? Bu konuda aileleri de uyarıyoruz: Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı, onların eğitimci diye öne sürdükleri insanların eline vermeyin. Onlar çocuklarınızın geleceğiyle, ahlakıyla, dünya ve ahiretiyle oynuyorlar. Bunlara fırsat verilmemesi hususunda ailelere tavsiyede bulunuyoruz.”