Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 Hani Belediyesi’nin çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

Diyarbakır’ın Hani Belediyesi’ne ait çöp toplama alanında çıkan yangın sonucu 1650 dekar arazi zarar görürken yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.

Diyarbakır'ın Hani Belediyesi'ne ait

Hani Belediyesi’nin çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

Hani Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ilçeye bağlı Okur Mahallesi ormanlık alanında, Hani Belediyesine ait çöp toplama alanında bugün 00:30 sıralarında başlayan yangın, aşırı rüzgarın etkisiyle yayılarak anız ve ekili alana sıçradığı belirtildi.

Açıklamada, “Yangına, jandarma, AFAD, Ergani Orman İşletme Şefliği, Hani, Dicle ve Lice Belediyelerine ait 5 adet itfaiye ve vatandaşlarımıza ait yaklaşık 20 adet traktör ile yaklaşık 50 kamu personeli ve 200 vatandaşlarımızla müdahale edilerek saat 06.30 sıralarında yangın söndürülüp kontrol altına alınmıştır. 1,5 dekarı ekili olmak üzere toplam 1650 dekar arazinin zarar gördüğü yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır. Yangına müdahale eden kurumlarımıza, kamu personellerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, yangından etkilenen Hanili hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.