Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı açıkladı: Diyarbakır ulaşımında kriz var mı?

Öz Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile gerçekleştirdikleri görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

Öz Diyarbakır Halk Otobüsleri

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı açıkladı: Diyarbakır ulaşımında kriz var mı?

 

Diyarbakır’da son günlerde  halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında ulaşım ücretleri üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle bir kriz olduğu iddia edilmişti.

Artan maliyetler nedeniyle  zam talepleri üzerine Belediye yönetimi ile tekrardan görüşmeler gündeme geldi.

Öz Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya ulaşım tartışmalarıyla ilgili Özgür Haber Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. İşte Fesih Kaya’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile gerçekleştirdikleri görüşme ve tarife hakkındaki  açıklamaları.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞME

Öz Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya; “Son dönemlerde artan yakıt ve istihdam kapsamında personellerimize ödenen gider kalemlerindeki artışlardan dolayı zarar eden üye esnaflarımızın haklı rayiç artış taleperi ile ilgili Büyükşehir Belediye yönetimi ile görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı açıkladı: Diyarbakır ulaşımında kriz var mı?

“BİRÇOK ODA KATILDI,OLUMLU GEÇTİ”

Halk Otobüsleri Kooperatifi, Servisçiler Odası  Minibüsçüler Kooperatifi , Ticari Taksiciler Kooperatifi  başkanları , Diyarbakır Şöförler Odası Başkanı ile birlikte belediye yetkileri ile yaptığımız toplantıların gayet olumlu geçtiğini ve olabildiğince olumlu  tepkiler aldıklarını ifade eden Kaya; “ Kendilerine  Türkiye geneli tarifeleri ele almak suretiyle, Türkiye’nin en ucuz taşımalığının Diyarbakır’da olduğunu ilettik ve hemfikir kaldık .” açıklamasında bulundu.

TEKLİF YOK

Son olarak tarife ve ücretler konusuna değinen Kaya, açıklamasının devamında ise şunları aktardı; “ Türkiye’nin 81 ilinde tarifenin  20 ile 30 lira arasında olduğunu yönetim de doğruladı. Nihayetinde halkımızın durumu da ortada.  Halkımızla  beraber elimizi taşın altına  koyarak ve  vatandaşlarımızın ekonomik durumuna paralel, giderin orta yolunu bularak  ve iki tarafın da mağdur  olmaması için görüş alışverişinde bulunduk. Akabinde Toplu Taşıma araçlarının hizmeti konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı .Bizim daima diyalog içinde olmamız lazım. Yönetime de ilettiğimiz gibi , herhangi bir  teklifimiz yoktur. Halk Otobüsüleri Kooperatifi olarak her zaman belediyeyle uzlaşma ve çözüm odaklı arayış içinde olduk olmaya da devam ediyoruz. Belediye ile toplantı halindeyiz,  herhangi bir sıkıntımız yok. Halkımız için ve esnafımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz.”